R. Keliuotytės nuotr.

Nuėmus derlių, dirvą būtina patręšti

Pasak G. Šinkūnienės, dirvą būtina pamaitinti ir rudenį, nuėmus derlių. „Nekalbu apie chemiją, mažai kas ją čia naudoja, bet natūralių trąšų dirvai būtinai reikia. Rudenį verta ją patręšti kaliu, pavasarį – azotu, todėl ir trąšos yra rudeninės ir pavasarinės. Kalis įsigeria į dirvą, pamaitina ją ir kitais metais garantuoja geresnį daržovių skonį“, – G. Šinkūnienė pataria rudenį dirvai nepagailėti kalio.

Dirvos kokybę labai pagerina ir natūralios žaliosios trąšos – sideratiniai augalai – garstyčios, facelijos, pašarinės pupos, pašariniai ir siauralapiai lubinai, dobilai, grikiai, vikiai, seradelės. Žaliosios trąšos atlieka fitosanitarinę funkciją, gerina dirvožemį, mažina piktžolėtumą ir eroziją.

Mėšlui prilygstanti žalioji trąša

Kaip sako G. Šinkūnienė, tarp Rokiškio daržininkų mėgėjų vienareikšmiškai populiariausios yra garstyčios. „Nenuostabu – jos greičiausiai sudygsta ir suželia, todėl, nuėmus daržoves, užtenka laiko jas užauginti. Tik, jei sausa, garstyčias reikia palaistyti, kitaip nesudygs“, – pataria pašnekovė.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

azija

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie