Dalia Gervienė šmaikštauja, kad prie bulvių lauko nesifotografavo, tai padarė prie šįmet gerai užaugusių grikių. D. Gervienės archyvo nuotr.

Dalia Gervienė daugiau užsiima augalininkyste, didžiulių bulvių plotų neaugina, tačiau kaip šeimininkė visas simpatijas skiria pilkutėmis vadinamoms bulvėms. Kadangi jos krakmolingos, tai labiausiai tinka verdant didžkukulius. Šis valgis, pasak jos, yra pats… lengviausias. Į įdarą deda ir česnakų, ir svogūnų. Jie „nesusipjauna“. Kai kitiems patiekalams prireikia virtų bulvių, ima „Vinetą“.

Taigi, jeigu bulves pirkote parduotuvėje ir nelabai išmanote tos veislės savybių, į pateiktus valgių receptus pažiūrėkite kūrybiškai: galbūt vienu atveju prireiks papildomo šaukšto miltų, o kitu teks nugraibyti sunką.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Prie Dirdų
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments