blank
A. Stanio nuotr.

Išaugusios patiekalų kainos

„Henretos kavinukės“ savininkė Henreta Pupkuvienė pasakojo, kad išaugus kainoms teko griebtis šiaudo – branginti patiekalus. „Kainos už elektrą išaugo labai smarkiai, brango ir kavinei tiekiami maisto produktai – brango viskas. Stengiamės išgyventi, dėl to teko pakelti patiekalų kainas.

Sutaupyti nelabai įmanoma, tačiau prigesiname šviesas, kol nėra klientų, ir tai vienintelis būdas, nes nei šaldytuvų, nei orkaitės išjungti negalime. “, – pasakojo H. Pupkuvienė.

Brango viskas, išskyrus elektrą

Kavinės „Pupelė“ sąskaitos už elektrą neišaugo, nuo kainų šuolio, bent iki gruodžio, apsaugojo terminuotoji sutartis. „Sutartį su elektros tiekėjais sudarė pastato savininkas ir, kiek žinau, iki gruodžio už kilovatvalandę mokame apie 15 ct. Kas laukia po Naujųjų – neaišku“, – sakė kavinės savininkė Laura Viduolytė-Pupelienė.

Su išaugusiomis maisto produktų kainomis „Pupelė“ jau susidūrė. „Išskirti produktų, kurie brango labiausiai, negaliu, brango viskas. Kainos ėmė kilti prasidėjus karui Ukrainoje, neseniai dar pakilo“, – aiškino kavinės vadovė.

Taupymo žaidimas

„Seno grafo“ savininkas Algimantas Šablinskas sakė, kad kavinės sąskaitos už elektros energiją išaugo tris kartus, tiekiamų produktų kainos pakilo nuo kelių iki keliolikos procentų. Šoką sukėlusių sąskaitų sulaukta dar liepos-rugpjūčio mėnesiais, tuomet teko branginti patiekalus. „Prasidėjo visi vajai, buvo mušami biržos kainų už kilovatvalandę rekordai, tuomet supratome, kad kainos nebegrįš į senas vėžes ir peržiūrėjome visą meniu – pakėlėme dienos pietų ir kitų patiekalų kainas maždaug 10 proc.“, – aiškino A. Šablinskas.

Atsidėti nenumatytiems atvejams

Picerijos „Pipirini pizza“ savininkas Audrius Dagys „Gimtajam…“ sakė, kad brango elektra, maisto produktų kainos, todėl teko branginti patiekalus.

„Rugpjūčio mėnesį už kilovatvalandę mokėjome 60 ct. Tuomet gavome 6000 Eur sąskaitą. Buhalterė, pirmoji pamačiusi šią sąskaitą, ir žegnotis pradėjo. Neslėpsiu, sunku dabar, bet tikrai neverkiame ir neketiname dėl tokių elektros kainų užsidaryti. Per 20 darbo metų būtina atsidėti lėšų nenumatytiems atvejams, taigi teko pagyventi ir iš savų rezervų. Mums tiekiamų maisto produktų kainos auga nuolat, todėl patiekalus teko branginti 10–15 proc.

Ties uždarymo riba

Birželį Rokiškyje atidaryto restorano „Food jazz“ savininkas Gediminas Gernys pasakojo, kad neilgai trukus sąskaitos už elektrą gautos didesnės nei tikėtasi ir kuo toliau, tuo baisiau.

„Pastaruoju metu išeikvojame elektros už 6000 Eur per mėnesį. Dabar nepasakysiu, kada kainos taip išaugo – nebesinori nei gilintis, nei ką beveikti. Nebesinori nieko. Vasarą buvo lengviau, elektros reikėjo mažiau, o šildymo net nebuvo. Restorane grindinis šildymas „oras-vanduo“, virtuvės krosnių neišjungsi, nepritaupysi.

Išsamesnius komentarus skaitykite  „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
2 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
plius
plius
2022 3 gruodžio 8:18

cia kur kepsnio nuotrauka daryta plaukia viskas riebaluose sudege slikstu ziuret ir dar kainas kelia

Vidas
Vidas
2022 4 gruodžio 11:27
Atsakinėti į  plius

Pritariu.Gali kelti ,kad ir dešimt kartų ir paskum užsidaryti.Pirmiausia reiktų išmokti gaminti patiekalus,o tada kainas derinti.

Rekomenduojami video: