Folio rūgštis yra būtina maistinė medžiaga nėštumo metu ir dažnai vadinama „nėštumo vitaminu“ . NeoLife produktuose galima rasti nėščiosioms tinkamus aukštos kokybės saugius vitaminus ir mikroelementus. Folio rūgštis kartu su kitais B grupės vitaminais vaidina lemiamą vaidmenį normaliai nėštumo eigai ir vaisiaus vystymuisi . Pirmasis trimestras yra kritinis vaisiaus vystymosi laikotarpis, todėl nėščiosioms rekomenduojama papildyti savo mitybą folio rūgštimi, kad sumažėtų kūdikio nervinio vamzdelio defektų rizika. Be folio rūgšties, vaisiaus nervų sistemos vystymuisi svarbūs ir kiti B grupės vitaminai, tokie kaip B6 ir B12.

Geležis ir kalcis taip pat yra būtinos maistinės medžiagos nėštumo metu . Geležis yra būtina hemoglobino, kuris perneša deguonį vaisiui, gamybai. Nėščioms moterims geležies reikia daugiau nei ne nėščioms moterims, kad palaikytų vaisiaus augimą ir motinos kraujo tūrio padidėjimą. Kalcis būtinas vaisiaus skeleto ir dantų vystymuisi. Nėščios moterys turėtų vartoti pakankamai geležies ir kalcio turinčio maisto, pavyzdžiui, liesos mėsos, žalumynų lapų, pieno produktų.

Kokybiški baltymai ir omega 3 riebiosios rūgštys taip pat yra labai svarbios maistinės medžiagos nėštumo metu. Baltymai yra būtini vaisiaus ir placentos augimui ir vystymuisi. Nėščios moterys turėtų vartoti baltymus iš įvairių šaltinių, įskaitant liesą mėsą, pieno produktus ir augalinius šaltinius, tokius kaip ankštiniai augalai, riešutai ir sėklos. Omega-3 riebiosios rūgštys, yra svarbios vaisiaus smegenų ir akių vystymuisi. Omega 3 riebiųjų rūgščių šaltiniai yra riebi žuvis, linų sėmenys ir chia sėklos.

Maisto produktai, kurių reikia vengti nėštumo metu

Nėštumo metu svarbu atkreipti dėmesį į maistą, kurį valgote, kad būtų užtikrinta tiek jūsų, tiek jūsų augančio kūdikio sveikata ir saugumas. Reikėtų vengti žalios arba nepakankamai termiškai apdorotos mėsos, žuvies ir kiaušinių, nes kyla bakterinio užteršimo ir apsinuodijimo maistu pavojaus. Šiuose maisto produktuose gali būti kenksmingų bakterijų, tokių kaip salmonelės ir listerijos, kurios gali sukelti rimtų sveikatos komplikacijų nėščioms moterims ir jų kūdikiams. Visą mėsą, žuvį ir kiaušinius rekomenduojama gerai išvirti prieš valgant, kad sumažėtų per maistą plintančių ligų rizika.

Nėštumo metu taip pat reikėtų vengti tam tikrų rūšių sūrio ir pieno produktų. Nepasterizuotuose pieno produktuose, pavyzdžiui, žalio pieno sūriuose, gali būti listerijų – bakterijų, galinčių sukelti persileidimą, negyvagimį ar sunkią naujagimių ligą. Svarbu rinktis pasterizuotus pieno produktus, kad būtų sumažinta užteršimo rizika.

Užs. 1239

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: