„Henretos“ kavinukė – mėgstantiems jaukumą ir skanų maistą. R. Skuodytės nuotr.
bangenis

Sena svajonė

„Henretos“ kavinukę atidarė daugiau kaip dvidešimtį metų įvairiose Kauno, Vilniaus ir Rokiškio kavinėse virėja dirbusi Henreta Pupkuvienė. „Mano močiutė gamindavo maistą įvairiems pobūviams, vestuvėms, o aš ją visur lydėdavau, man irgi rūpėdavo gaminti. Kai reikėjo pasirinkti specialybę, dvejonių nebuvo – Kaune įsigijau virėjos profesiją ir pradėjau dirbti vietos kavinėje. Taip įvairių kavinių virtuvėse darbavausi daugiau kaip dvidešimt metų, kol galų gale pribrendau senai svajonei – atidaryti savo kavinę“, – pasakoja H. Pupkuvienė.

„Henretos“ kavinukė – šeimos verslas. Jos steigėjas ir direktorius yra Henretos vyras Haroldas, o prie baro darbuojasi ir klientus aptarnauja jų sūnus Martynas.

Svarbiausia – gera virtuvė

Pasak H. Pupkuvienės, jai norėjosi sukurti jaukią vietą, į kurią žmonės mielai užsuktų skaniai pavalgyti, pasėdėti, pabendrauti. „Jauki aplinka svarbu, bet svarbiausia – gera virtuvė, aš pati mėgstu skaniai pavalgyti, todėl maistui skiriame išskirtinį dėmesį“, – teigia virtuvės šefė.

Kavinukės virtuvės išskirtinumas – kuo natūralesni, be jokių papildomų priedų patiekalai, gaminami iš kokybiškų ir šviežių produktų. „Orientuojamės ne į kiekybę, o į kokybę. Nesiūlome daug įvairių patiekalų vienu metu, bet stengsimės kuo dažniau keisti meniu. Norėčiau, kad klientai rinktųsi ne tik dienos meniu, bet išragautų visus mano kurtus patiekalus: natūralią kiaulienos išpjovą, vištienos suktinuką su datulėmis ir graikiškais riešutais, troškintas paprikas su aviena. Netrukus keisime meniu, todėl kviečiu išbandyti tai, ko dar neragavote“, – sako H. Pupkuvienė.

Paklausta, koks patiekalas yra populiariausias, H. Pupkuvienė mini cepelinus. „Juos žmonės labai mėgsta: ir su mėsa, ir su varške. Laukiu šviežių bulvių, tuomet cepelinai bus dar skanesni. Labai populiarios įvairios sriubos, šaltibarščiai. Į dienos meniu įtraukiame ir ne mėsos patiekalą, atsižvelgiame į sezoniškumą, tad salotas, kitus patiekalus gaminame iš sezoninių daržovių“, – pastebi virtuvės šefė ir džiaugiasi, kad žmonės tai vertina.

H. Pupkuvienė sako, kad kavinukės desertams galioja tos pačios taisyklės – ne kiekis, bet kokybė. „Daug saldėsių čia nerasite, bet siūlysime jų vis naujų. Dabar klientai gardžiuojasi mano obuolių pyragu, ledais su karštu šokoladu, vaisiais, sirupais“, – sako H. Pupkuvienė ir žada daugiau įvairovės.

Vasarą – malonus pasisėdėjimas kiemelyje

„Henretos“ kavinukė rengia įvairiausius pobūvius atskiroje nedidelėje patalpoje. „Čia jaukiai gali vaišintis apie 18 žmonių. Ruošiame išvažiuojamuosius pobūvius ir maistą galime pristatyti į bet kurią kitą vietą“, – sako H. Pupkuvienė.

Ji labiausia laukia, kada bus atvežti specialūs baldai kavinukės kiemeliui ir lankytojus galės pakviesti į naujas erdves. „Turime nedidelį uždarą kiemelį. Noriu jį apželdinti, kad vasarą klientai turėtų mielą vietą“, – sako H. Pupkuvienė.

Rasa SKUODYTĖ

1
Rašyti komentarą

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rokiškis Recent comment authors
  Subscribe  
Naujausius Seniausius Įvertinimą
Informuoti apie
Rokiškis
Rokiškis

Na kritika niekada nepakenks, tad būtų smagu, kad įrankius atneštumėte krepšelyje, ne rankoje:)