Šventinis meniu – pirmą kartą

Pirmi metai „Henretos kavinukė“ pristato šventinį meniu, kuriame daugiau nei dvidešimt išskirtinių patiekalų. Siūloma kepta ir įdaryta antis bei kalakutas, įdaryta ir traški vištiena, įdaryti vištienos kumpeliai. Gausu žuvies patiekalų. Stalą papuoš ir gurmanams įtiks įdarytas upėtakis, karpis, lašiša. Taip pat paskanausite žuvies asorti, karpio juostelių, silkės su įvairiais pagardais. Linkstantieji prie tradicinių valgių galbūt rinksis įvairių rūšių mėsos vyniotinius, šaltieną, vištieną drebučiuose (po 300 g), virtą jautienos liežuvį arba liežuvį drebučiuose. Pasak šeimininkių, dabar žmonės nori natūralių, paprastų dalykų, pasiilgę tikrumo, tačiau liks patenkinti ir pageidaujantieji lavašo ar įvairių rūšių salotų bei mišrainių. Įdomu tai, kad gardinnat patiekalus naudojami tik natūralūs, pačių šeimininkių išauginti prieskoniai.

Meniu puikuojasi valgis prancūzišku pavadinimu – parfė. Kavinukės savininkė Henreta Pupkienė atskleidžia, kad tai saldus kepeninis, gaminamas iš vištienos kepenėlių. Į jį dedama obuolio, kitų pagardų.

Tikriausiai susirūpinote, ar bus pateikta saldumynų? „Iškepsime tai, kas paprasta ir labai skanu – obuolių ar varškės pyragą, bandelių, keksiukų. Žmonės labai jų nori, ypač prie kavos“, – nenuvylė puikią valgių gaminimo patirtį turinti šeimininkė Viktorija Viplentienė.

Atveža

Valgiai pristatomi į namus ar kitą pobūvio vietą, jeigu užsakoma didesniam žmonių skaičiui. „Gaminame ne tik Kalėdoms ar Naujiesiems metams, bet ir vestuvėms, metinėms ir kitiems pobūviams. Ruošiame net Kūčių vakarienę. Pristatome, jei užsakoma ne mažiau kaip 15–20 žmonių. Spėjame suktis net tada, kai maistą ruošiame 100 žmonių. Rokiškio miesto ribose atvežame nemokamai, vykdami už miesto imame nedidelę priemoką. Mažesnius maisto kiekius pasiima patys klientai, jiems tereikia atvykti į kavinukę“, – pasakojo H. Pupkienė, turinti daugiau nei 25 metų darbo stažą maitinimo paslaugų sferoje.

Pagal kliento pageidavimus patiekalai sudedami į vienkartinius indus arba kavinukė paskolina savus, mat yra patiekalų, kurių tiesiog neįmanoma patiekti vienkartiniuose induose. Paruoštas vaišes iškart galima dėti ant šventinių stalų ir ragauti.

Dirba lanksčiai

Prieš kiek laiko užsisakyti šventinį meniu? Moterys prasitaria, kad kai kurie klientai pobūviui pradeda ruoštis prieš tris mėnesius, tačiau pasitaiko, kai užsisakoma vos prieš dieną. Ir tokiems klientams neatsisakoma padėti, nebent tai būtų savaitgalis, kai įsipareigota pristatyti begalę užsakymų.

Šeimininkės prisitaiko prie kliento pageidavimų ir skonio – pagamina veganiškų bei vegetariškų patiekalų.

Užs. 1332

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie