blank
Dalius Trumpa, Indrė Baltrušaitienė ir Artūras Vainiūnas. AB „Rokiškio sūris“ archyvo nuotr.

Augant gamybos pajėgumams, duris atvėrė naujasis GRAND sūrio pakavimo cechas

Šiemet AB „Rokiškio sūris“ mini dešimtąjį GRAND sūrio jubiliejų. Atlikta daugybė bandymų tam, kad pirkėjai gardžiuotųsi puikios kokybės ir skonio produktu. Pasiekta daug, bet tobulėti nenustojama – įmonės specialistai siekia tobulinti gamybos procesus, kuo daugiau sužinoti ir savo patirtį panaudoti kuriant dar kokybiškesnį produktą.

Kartu su gražia sukaktimi minėtas ir kitas įmonei svarbus įvykis – sūrio pakavimo inovatyvaus cecho atidarymas. Bendras viso kolektyvo indėlis, sukauptos žinios ir darbo patirtis bei išaugę GRAND sūrio gamybos pajėgumai lėmė sprendimą kurti naująjį cechą, jis – vienintelis toks Lietuvoje, mat jame įdiegtos pačios naujausios technologijos, paspartinančios darbo procesą – nuo robotizuotų kėlimo įrankių iki optinės vaizdo analizavimo sistemos.

Bandymų ir tobulėjimo dešimtmetis

GRAND sūrio 10-ies metų jubiliejus – tai ne tik gaminiais besidžiaugiantys pirkėjai, bet ir tiek pat laiko besitęsiantys bandymai. Kaip sakė sūrių gamybos cecho vyriausiasis meistras Remigijus Marmokas, visą šį laikotarpį buvo siekiama gerinti kokybę, bandyti naujus receptus, tačiau ir artimiausiam dešimtmečiui užsibrėžtas tas pats tikslas – tobulėti.

„Kartu su sūrininku Angelo Frosio dirbame kone tris dešimtmečius. Šiuo bendradarbiavimu labai džiaugiamės. Iš pradžių su juo gaminome kietąjį sūrį, o prieš dešimt metų kilo mintis imtis naujo gaminio. Idėja realizuoti tokį sūrį kilo visiems bendrai, todėl iškart buvo įsigyta reikiama įranga ir pradėtas gamybos procesas.

Per dešimt metų šio kietojo GRAND sūrio gamyba tobulėjo, manau, tiek pat laiko dar tobulės, nes ji skiriasi nuo kitų kietųjų sūrių gamybos. Technologiją bandome nuolat gerinti, didinti gamybos apimtis. Šis procesas sudėtingas, nes pokyčių įtaka gali būti įvertinta tik po metų, kai išryškėja sūrio skoninės savybės, jo struktūra. Tik tada galima daryti išvadas, todėl tie 10 metų šio sūrio gamybos procesui nėra daug.

Vienam bandymui skiriama daugiau nei tona sūrio. Mūsų akimis, šis skaičius nėra didelis, kai per parą pagaminame 100 tonų ir daugiau sūrio. Iš vieno gamintuvo išeina 44 sūrio galvos ir visos jos būna skiriamos vienam bandymui. Per dešimtmetį būta ir nepavykusių bandymų, ir labai sėkmingų.

Būtent pats veiksmas, noras padaryti geriau kelia susidomėjimą šiuo procesu. Įdomu eksperimentuoti, ieškoti naujovių, tartis su komandos nariais, ką reikia keisti, ką ne taip padarėme, kartu siekti bendro rezultato ir tikslo.

Bandymus tęsime, stengsimės dar labiau pagerinti kokybę atsižvelgdami pirkėjų norus“, – pasakojo R. Marmokas.

blank
Duris atvėrusiame naujajame ceche – automatizuota linija. Joje įrengti du robotai, iškraunantys ir sukraunantys sūrius į reikiamas vietas.

GRAND sūrio gamybos ir pakavimo projektas – kolektyvinio darbo rezultatas

Gamybos ir administracijos direktorė Aldona Tursienė pasakojo, kad GRAND sūrio gamybos ir pakavimo projektas įgyvendintas siekiant įmonės tikslų.

„Šis projektas yra vienas iš svarbiausių įgyvendintų įmonės tikslų, siekiant patenkinti vartotojų poreikius, nuolat gerinti produktų kokybę. Ši investicija prisideda prie bendrovės konkurencingumo didinimo, aukštesnių rezultatų siekimo, aplinkos išsaugojimo ir tolesnės įmonės plėtros.

Naujos GRAND sūrio pakavimo linijos įkūrimas yra mūsų kolektyvo bendro darbo rezultatas. Įdėjome daug darbo, inovatyvių technologinių sprendimų, patirties ir žinių“, – sakė A. Tursienė.

blank
Gintarė Cegelskienė, Dalius Trumpa, Remigijus Marmokas, Egidijus Laužadis, Indrė Baltrušaitienė, Artūras Vainiūnas, Darius Mulvinas, Jovita Kondratienė, Rokas Petronaitis.

Naujoji linija užtikrina efektyvesnį darbą

Indrė Baltrušaitienė – sūrių nokinimo cecho vyriausioji meistrė – pasakojo, kad naujoji pakavimo linija leidžia kone dvigubai sparčiau atlikti darbus, o automatizuota technika jį dar ir palengvina.

„Apdžiovintas ir pabrandintas sūris dedamas ant linijos, apžiūrimas, vakuumuojamas ir perkeliamas ant stelažų toliau nokinti.

Ši automatizuota linija leidžia dirbti kur kas sparčiau – anksčiau per valandą mes sutvarkydavome ir supakuodavome apie penkiasdešimt sūrių galvų, o dabar per tą patį laiką tolimesniam brandinimui galime paruošti dvigubai daugiau. Darbo efektyvumą užtikrina du nauji robotai: linijos pradžioje esantis iškrauna sūrius iš stelažų ir sudeda juos ant linijos, o pabaigoje esantis sūrius paima nuo linijos ir sukrauna į stelažus ar padėklus, kuriuose jis keliauja į sandėlį brandinti.

Šioje linijoje yra dar viena naujovė – suskaitmeninta vizualinė sūrio apžiūra. Inovatyvi kompiuterinė sistema apžiūri sūrių paviršius, kaupia apie juos duomenis. Tai yra reikšmingas įrankis tyrinėjimui, analizavimui, kad galėtume tobulinti gamybos procesus ir produkcijos kokybę.

Naujojo pakavimo cecho atidarymas sudaro sąlygas efektyvesniam ir kokybiškesniam darbui“, – kalbėjo I. Baltrušaitienė.

Dirbtinio intelekto algoritmai

Technikos direktorius Artūras Vainiūnas pasakoja apie naująją liniją – kodėl nuspręsta ją įrengti, kokios technologijos pasitelktos ir kuo ji išskirtinė ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

„Naujajame ceche įdiegti du robotai su universaliais kėlimo įrankiais, sūrių plovimo, pakavimo, transportavimo įranga, taip pat yra automatinis apvyniotuvas, optinė vaizdo analizavimo sistema, skirta sūrių paviršių apžiūrai ir defektų paieškai, kur naudojami dirbtinio intelekto algoritmai. Linijinis ir lazerinis skeneriai fiksuoja gabaritus sukant sūrį 360 laipsnių kampu. Proceso vizualizacija, duomenų kaupimas, archyvavimas ir apsikeitimas realiu laiku su kitomis programomis, operatorių ir technologų prieigos prie sistemos diferencijavimas, galimybė stebėti pakavimo procesą nuotoliniu režimu…“ – inovacijas vardijos A. Vainiūnas.

Jo teigimu, šis pakavimo cechas – išskirtinis, pritaikytas prie įmonės gamybos proceso išskirtiniam GRAND sūriui supakuoti ir kokybei analizuoti naudojant pažangius metodus ir technologijas. „Dažniausiai tokie cechai būna „vieninteliai“, nes pritaikomi konkrečiam procesui, konkrečiai vietai, įvertinant sukauptą patirtį, prieinamas technologijas ir klientų poreikius.

Tokio cecho įrengimą lėmė išaugę GRAND sūrio gamybos pajėgumai, siekis užtikrinti sūrio kokybę ir didesnę pridėtinę vertę, noras palengvinti darbuotojų darbo krūvį bei galimybė pasinaudoti ES parama.

Priklausomai nuo linijos atliekamų operacijų, prie jos gali dirbti 3–4 žmonės: svėrėjas/kontrolierius, prižiūrintis svėrimo ir pakavimo procesą, du elektrokrautuvų vairuotojai, atvežantys sūrius konteineriuose ir išvežantys juos supakuotus ir sudėtus ant palečių arba į konteinerius, linijos operatorius, parenkantis linijos darbo režimus, tikrinantis darbo procesą, analizuojantis klaidų pranešimus.

Projekto parengimas ir įdiegimas tęsėsi daugiau nei dvejus metus. Pakavimo įranga kainavo 1 230 000 eurų. Įrangai įsigyti pasinaudojome ES parama, kuri sudaro apie 23 proc. projekto vertės.

Su iššūkiais susiduriame kiekviename projekte, ne išimtis ir šis. Projektuojant naują liniją reikėjo užtikrinti, kad ją būtų galima „įterpti ir sutalpinti“ į jau esamą gamybos srautą, kad ji atitiktų higienos ir kokybės reikalavimus. Taip pat reikėjo numatyti, kaip rekonstruoti esamas ir įrengti naujas patalpas, pergrupuoti naudojamą įrangą bei užtikrinti nenutrūkstamą gamybos procesą. Taip pat turėjome prisitaikyti prie COVID-19 sukeltų nepatogumų“, – pasakojo A. Vainiūnas.

blank
AB „Rokiškio sūris“ archyvo nuotr.

Užs. 1239

gimtasis straipsniai
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments