Dalius TRUMPA: „Mūsų misijoje užkoduotos esminės vertybės“

– Kokios darbo vertybės yra svarbiausios?

– „Rokiškio sūris“ yra pieno pramonės lyderis – didžiausia įmonė rajone bei didžiausia pieno perdirbimo įmonė šalyje. Taigi esame atpažįstami
visos Lietuvos mastu. Įmonė turi gerą vardą, susiformavusį per ilgalaikę
gyvavimo istoriją. Mūsų misijoje „Patikimi pieno pramonės profesionalai“ yra užkoduotos esminės vertybės – profesionalumas ir patikimumas.

– Kokių tobulėjimo perspektyvų įžvelgiate?

– Siekiame, kad įmonėje dirbtų motyvuoti ir lojalūs darbuotojai.
Be to, mums svarbu, kaip darbuotojas jaučiasi. Kadangi žmogus darbe praleidžia vos ne tiek pat laiko, kiek namuose, siekiame, kad tas
laikas įmonėje būtų malonus ir prasmingas, kad darbuotojas jaustųsi
vertinamas ir gerbiamas, kad galėtų save realizuoti. Todėl įmonė ne
tik kuria draugišką aplinką kiekvienam darbuotojui, bet ir suteikia galimybę tobulėti finansiškai remdama jų siekį mokytis.

– Ar jaučiate specialistų trūkumą?

– Šiuo metu visoje grupėje dirba maždaug 1400 specialistų. 100
iš jų – nauji, dirbantys iki 3 metų. Nors prisikviesti naujų specialistų
nėra lengva, tam, kad nepajustume jų trūkumo, stengiamės užsiauginti žmones patys, skatindami mokytis, tobulėti, perimti geriausią patirtį iš labiau patyrusių kolegų.

Rasa KAPŠIENĖ – pirkimų vadybininkė: „Dinamiškas, naujų iššūkių kupinas darbas“

– Kaip susidomėjote darbu įmonėje „Rokiškio sūris“?

– Girdėjau daug gerų atsiliepimų apie įmonę, pasidomėjau perspektyvomis ir
nusprendžiau pateikti savo kandidatūrą – buvau priimta dirbti pirkimų skyriuje. Ši įmonė – didžiausia pieno produktų perdirbimo įmonių šalyje, gyvuojanti daugybę metų, todėl sudomino jos perspektyvumas, dinamiškumas, naujų iššūkių kupinas darbas, puikios sąlygos tobulėti. Čia dirbu beveik metus. Patinka ir tai, kad yra išklausoma nuomonė, atsižvelgiama į patirtį, o „Rokiškio sūris“ vis auga ir atnaujina technologijas, kuriomis dirbame.

– Kokios Jūsų kasdienės pareigos?

– Pirkimų vadybininko pagrindinis uždavinys užtikrinti racionalų gamybinių cechų aprūpinimą reikiamomis medžiagomis ir žaliavomis. Tikrinti, ar atitinka galiojantiems norminiams aktams ir įmonės poreikiams, atnaujinant visą šių medžiagų techninę dokumentaciją, registruoti neatitikimus, teikti ataskaitas.

Karolina BEKINTĖ – mikrobiologė: „Turime puikias sąlygas“

Kas paskatino įsidarbinti AB „Rokiškio sūris“?

 – Baigusi studijas kurį laiką dirbau sostinėje, teko darbuotis ir užsienyje. Grįžusi atostogų į gimtąjį Rokiškį nusprendžiau pasilikti. Traukė jo ramybė, pažįstamos ir mielos vietos, pasiilgdavau šeimos. Kur ieškotis darbo, ilgai nemąsčiau: AB „Rokiškio sūris“ – viena didžiausių maisto pramonės įmonių Lietuvoje ir didžiausia Rokiškyje. Tiesą pasakius, dar būdama abiturientė svarsčiau apie darbą laboratorijoje, todėl išlaikiusi egzaminus pasirinkau biologijos studijas. Labai džiaugiausi galimybe dirbti darbą, susijusį su specialybe. Taip pat imponavo įmonės stabilumas, respektabilumas.

– Kokie buvo pirmieji įspūdžiai darbe?

– Įmonėje dirbu 6 metus. Prireikė laiko, kol apsipratau prie gamyklos dydžio, įrengimų gausos, gamybos apimčių. Juk viskas turi būti patikrinta ar atitikti standartus, pirkėjų reikalavimus. Taip pat nustebino ideali tvarka cechuose, laboratorijos darbo kokybė. –

– Papasakokite apie savo darbą.

– AB „Rokiškio sūris“ akredituotoje laboratorijoje einu mikrobiologo pareigas. Mikrobiologijos laboratorijos darbuotojai ima higienos, gamybos proceso bei galutinių produktų mėginius ir nustato patogeninių mikroorganizmų kiekį juose. Iš esmės mes prižiūrime, kad maisto produktai būtų mikrobiologiškai saugūs vartoti vartotojams. Tam turime puikias sąlygas. Esame aprūpinti visa reikiama įranga ir priemonėmis, kurios periodiškai tikrinamos, kalibruojamos. Taip užtikrinamas tyrimų rezultatų patikimumas. Tikrinama ir laboratorijos darbuotojų kvalifikacija.

– Kas labiausiai džiugina darbe?

– Pastebiu vis daugiau jaunų specialistų įmonėje, tai džiugina. Manau, jie įneša naujų idėjų, inovatyvumo, galbūt kiek kitokį požiūrį, o tai svarbu norint neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų. Kartu gerbiami ir senbuviai, jie yra tarsi įmonės „pamatas“.

Rasa LINGYTĖ – pieno produktų gamintoja: „Naudojamos inovatyviausios technologijos“

– Kodėl nusprendėte dirbti maisto pramonės srityje?

– Būdama moksleivė svajojau dirbti gimtajame mieste. Tai lėmė ir studijų pasirinkimą, mano specialybė susijusi su maisto pramone. „Rokiškio sūryje“ dirbu nuo 2018 metų. –

– Koks jūsų darbas?

– Čia naudojamos sūrių gamybos inovatyviausios technologijos. Laikomasi aukščiausių maisto kokybės, saugos ir higienos reikalavimų. Įmonėje dirba nuostabūs žmonės, puikūs savo srities specialistai, su kuriais kasdienes problemas išsprendžiame greitai ir operatyviai.

Mano pareiga – užtikrinti, kad į rinką pakliūtų kokybiškas bei skanus sūris, todėl prižiūriu gamybos procesą, užtikrinu jo efektyvią veiklą. O tai – ir gamybos rodiklių analizė, ir žaliavų optimalus naudojimas, ir sąnaudų kontrolė, ir produkto kokybės užtikrinimas.

Mantas MEŠKUOTIS – inžinierius technologas: „Abejonių, kur įsidarbinti, nebuvo“

– Kada pradėjote dirbti AB „Rokiškio sūris“?

– Pirmoji pažintis su AB „Rokiškio sūris“ įvyko maždaug prieš 10 metų, kai nusprendžiau per vasaros atostogas užsidirbti. Taip šioje įmonėje pradėjau savo „karjerą“ ir kiekvieną vasarą vis plėsdavau žinių bagažą. Turbūt sezoninis darbas ir lėmė mano apsisprendimą, ką studijuoti, o dvejonių, kur įsidarbinti, irgi nekilo. Mane čia vedė smalsumas. Dveji metai esu nuolatinis įmonės darbuotojas, įsidarbinau meistru dar studijuodamas magistrantūroje. Kai studijas baigiau, pasiūlė inžinieriaus technologo pareigas.

– Papasakokite, ką tenka dirbti inžinieriui technologui. Kokie didžiausi iššūkiai?

– Darbe, kaip ir gyvenime, didžiausi iššūkiai užklumpa netikėtai – gedimai, neatitikimai, tuomet tenka priimti žaibiškus sprendimus ir pasverti riziką. Darbas įvairialypis. Tenka skaičiuoti produkcijos apimtis, nustatyti, kiek reikia žaliavos tam tikram produkcijos kiekiui pagaminti, tikrinti teorinius ir faktinius skaičiavimus. Tenka nemažai bendrauti su klientais, daromi eksperimentai, ruošiamos degustacijos, kurių metu vertiname savo produkciją. Prisidedu prie produkcijos saugos ir kokybės kontrolės. Smagiausia darbo dalis – ekskursijų vedimas, džiugu matyti žmonių žibančias akis ir išgirsti tą nuoširdų „vau“, kai pamato šimtus tonų sūrio. Galiausiai darbo kokybę ir spartumą užtikrina vidinė įmonės sistema, kurios dėka greitai ir paprastai galima rasti reikiamą informaciją.

– Kas jus motyvuoja čia dirbti?

– „Rokiškio sūris“ nuolat atsinaujina – statomi, kompiuterizuojami ar atnaujinami įrengimai, technologinės linijos. Sakoma, ateityje įmonės sieks automatizuoti visą gamybos procesą, kad būtų išvengta tiesioginio produkto kontakto su žmogumi. Įdomu, ar mūsų įmonės irgi tai laukia? Ar visgi žmogaus niekas nepakeis?

Užs. 835

Prie Dirdų
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments