AB „Rokiškio sūris“ vadovas Dalius Trumpa: „Kiekvieną dieną į Rokiškį atvežama apie 1,3 mln. litrų pieno. Iš to pieno kiekio kiekvieną dieną pagaminama per šimtą tonų sūrio ir per keturiasdešimt tonų laktozės (pieno cukraus). Tai pagrindiniai produktai, kuriuos gaminame Rokiškyje.“ GR archyvo nuotr.

2022-ieji įmonei itin sėkmingi – tikimasi nesustoti

Dalius TRUMPA

AB „Rokiškio sūris“ direktorius

2022-ieji įmonei buvo itin geri – sugebėjome gerokai daugiau ir už brangesnę kainą parduoti produkcijos eksporto rinkoje, dėl to jau metų pradžioje galėjome pakelti atlyginimus įmonės darbuotojams bei žemdirbiams ir tokius juos išlaikyti visus metus. Turbūt tai ir yra didžiausi įmonės pasiekimai per šiuos metus.

Šie metai mūsų įmonei buvo kur kas geresni nei 2021-ieji ir dėl išaugusių produkcijos kainų, ir dėl to, kad savo darbuotojams galėjome atnaujinti pažintines keliones po pasaulį, kurios anksčiau buvo atšauktos dėl koronaviruso suvaržymų.

Teikėme paramą Ukrainai – prisidėjome pieno produktais ir suteikdami gyvenamąjį plotą ukrainiečiams, dėl karo turėjusiems palikti savo šalį, tačiau įdarbinti jų neteko: vasaros metu, kai įmonėje būna daugiausiai darbo, mes prioritetą teikiame jau dirbančių darbuotojų vaikams ar dar mokykloje besimokinantiems ir studijuojantiems rokiškėnams, todėl laisvų darbo vietų nebuvo.

Galima pasidžiaugti, kad šiais metais AB „Rokiškio sūris“ projektas „Atsinaujinančius energijos išteklius naudojančių energijos gamybos pajėgumų įdiegimas į įmonės gamybinį procesą“ tapo finalininku žaliosios inovacijos kategorijoje, kurioje buvo nominuotas už atsinaujinančią energiją, pagamintą šilumos siurbliais naudojant šilumą iš atliekų, ir pelnė Baltijos šalių tvarumo ir inovacijų apdovanojimą. Mes nuolatos kreipiame dėmesį į efektyvesnį gamybos vykdymą, kuris darytų kuo mažesnę žalą gamtai. Mes tai darėme ir toliau darysime, todėl turime planų ateinantiems metams, visgi apie projektus esame įpratę kalbėti tuomet, kai jie jau būna įvykdyti.

Šiuo metu sėkmingai plečiame kietųjų sūrių gamybą, nešančią didelę pridėtinę vertę, į kurią kryptingai orientuojamės pastaruosius metus: šiuo metu šalia pagrindinio gamybos pastato statomos 2800 kv. m naujos sūriams brandinti ir laikyti skirtos patalpos, kuriose veiks iš dalies automatizuoti sūrių brandinimo įrenginiai.

Nors įmonei šie metai labai sėkmingi, iššūkių visą laiką atsiranda. Žinant tai, kad AB „Rokiškio sūris“ per dieną perdirba apie 1500 tonų pieno, kasdien pagamina apie 100 tonų sūrio ir 40 tonų pieno cukraus ir pieno be laktozės miltelių, kuriuos visus reikia pagaminti, supakuoti ir susandėliuoti – natūralu, kad iššūkių visąlaik yra, bet mes su jais sėkmingai tvarkomės.

Šie metai mums buvo labai geri, o, kaip sakoma, „gerai ilgai nebūna“, todėl ateinantys 2023-ieji metai bus nelengvi, turėsime sugebėti neiššvaistyti to, ką pavyko pasiekti šiais metais, ir įveikti visus sunkumus, kurių kitąmet bus daugiau.

Dėkoju visiems AB „Rokiškio sūris“ darbuotojams už tai, kad su daugeliu iš jų jau daug metų esame kartu, už tai, kad darbe galiu jaustis kaip antroje šeimoje, ir linkiu kolektyvui gerų artėjančių Naujųjų metų. Labai norėtųsi, kad jie būtų neprastesni nei šie, o jeigu taip ir nepavyktų – linkiu dirbti taip, kad 2024-ieji tikrai būtų geresni.

AB „Rokiškio sūris“ direktorius Dalius Trumpa, džiaugdamasis sėkmingais 2022-aisiais, dėkoja kolektyvui.

„Rokiškio GRAND“ sūriui – geriausių šefų įvertinimas

Kietasis sūris „Rokiškio GRAND“ buvo įvertintas geriausių pasaulio šefų ir someljė „2022 SUPERIOR TASTE AWARD“ apdovanojimuose ir pelnė dvi aukso žvaigždes.

Briuselyje įsikūrusi pasaulinė organizacija „International taste institute“ (liet. Tarptautinis skonio ir kokybės institutas) kasmet organizuoja unikalius apdovanojimus, kurių metu vertina ir remia tik ypatingo skonio kokybiškus maisto produktus ir gėrimus.

Esminės puikaus kietojo Rokiškio GRAND sūrio sudedamosios dalys yra: kokybiška žaliava, tobulos brandinimo sąlygos ir, žinoma, aukščiausios kvalifikacijos meistrai. Vienai sūrio galvai, sveriančiai 32,5 kg, pagaminti sunaudojama net pusė tonos pieno. Sūrio brandinimas gali vykti nuo 12 iki 36 mėnesių, o kai kuriais atvejais – ir ilgiau. Brandinimas lemia skonio, spalvos, kvapo intensyvumą.

Didžiulis sūris, išlaikytas saugyklose, stebuklingai atsiskleidžia švelniu trapumu, lūžinėjančiu tankumu, smėlinga tekstūra. Sūris tampa ryškiai sodresnis, stipriau salstelėjęs su brandžiam sūriui būdingu kvapu. Nepakartojamo ir maloniai aštraus skonio. Rekomenduojama patiekti vieną arba derinant prie medaus, figų uogienės ar vynuogių.

Rokiškio GRAND – brandus pasirinkimas!

AB „Rokiškio sūris“ parama Ukrainai

AB „Rokiškio sūris“ – socialiniai atsakingo verslo pavyzdys. Prasidėjus karui Ukrainoje, įmonė skubėjo ištiesti pagalbos ranką ir, bendradarbiaudama su „Maisto banku“, Rokiškio verslo klubu, rajono savivaldybe bei paramos fondu „Saulės smiltys“, per 2022-uosius metus suaukojo maisto už maždaug 100 000 Eur.

Maisto paramą sudarė šie „Rokiškio sūrio“ produktai: saldintas sutirštintas pienas, sviestas, fermentinis sūris, lydytas rūkytas sūris, sausi pieno milteliai.

Kalėdinė šventė darbuotojams ir jų vaikams

Lapkričio 27-ąją AB „Rokiškio sūris“ rengė kalėdinę šventę, kurios metu darbuotojai išvydo režisierės ir choreografės Anželikos Cholinos šokio spektaklį „Pikų dama“, vykusį Rokiškio kultūros centre.

Lapkričio 30 d. kalėdinė šventė buvo skirta darbuotojų vaikams ir anūkams – jie grožėjosi Kauno lėlių teatro spektakliu „Snieguolė ir septyni nykštukai“, vėliau susitiko su Kalėdų Seneliu, nešinu dideliu maišu dovanų.

Gruodžio 29-ąją vyko tradicinė Senųjų metų palydų šventė, kurios tema – „Visa tiesa apie sūrį“. Darbuotojai surengė pasirodymą, linksminosi, gerai praleido laiką kartu belaukdami Naujųjų 2023-iųjų.

Užs. 1397

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: