blank

Įmonės prioritetas – darbuotojai ir jų ugdymas

Kaip sakė AB „Rokiškio sūris“ direktoriaus padėjėja Aušra Zibolienė, darbuotojų ugdymas – prioritetinė sritis, todėl tam skiriami finansiniai ištekliai. „Pagal įmonėje nusistovėjusią praktiką, kiekvieno skyriaus darbuotojai, norintys dalyvauti mokymuose, seminaruose ar studijuoti tam tikras specialybes, kreipiasi į savo vadovą dėl galimybės suteikti finansavimą. Įmonės savininkai palaiko ir skatina darbuotojų iniciatyvą tobulėti, įgyti naujų žinių ir kompetencijų, nes didžiausias įmonės turtas – žmonės. Darbuotojų ugdymas yra prioritetinė sritis ir jai skiriamas reikiamas finansavimas. Paprastai „Rokiškio sūris“ skiria apie 50 000 Eur per metus vidiniams ir išoriniams darbuotojų mokymams bei studijoms.

Labiausiai darbuotojai suinteresuoti lavinti tuos įgūdžius, kurie yra tiesiogiai susiję su jų darbu, o tai apima ir specialiąsias žinias, ir bendruosius įgūdžius. Neseniai atlikta įmonės padalinių vadovų apklausa parodė, kad labiausiai yra vertinami praktiški, aktualūs ir informatyvūs mokymai, kurie stiprina tiek asmenines savybes, tiek komandinio darbo įgūdžius. Šiuolaikiniam vadovui nepakanka tiesiog išdalinti darbus ir prižiūrėti jų vykdymą. Verslo aplinka diktuoja vis naujus pokyčius, norint išlikti konkurencingam, būtina kūrybiškai žiūrėti į savo darbą ir siekti, kad komanda galėtų ne tik vykdyti užduotis, bet ir gebėtų siūlyti naujas idėjas, inicijuoti pokyčius“, – sakė Aušra.

blank

Šiemet tikimasi įgyvendinti daugiau planų

Įvairūs mokymai teikia daugybę privalumų, tačiau šie metai dėl koronaviruso pandemijos tapo išskirtiniais, būtent dėl to buvo atšaukta daugelis planų. Situacija gerėja, todėl net neabejojama, kad ateityje prie mokymų bus grįžta.

„Mokymai ne tik duoda naujų žinių, lavina tam tikrus įgūdžius, bet ir suteikia galimybę darbuotojams susitikti kitoje aplinkoje ir taip sustiprinti tarpusavio ryšius, kitu kampu pažvelgti į kasdienius iššūkius ar problemas, su kuriomis susiduriama darbinėje rutinoje. Tik išėjus iš to rutininio rato ir pažiūrėjus iš šalies, kitomis akimis, galima lengviau atrasti sprendimus.

Labai gaila, kad teko atšaukti daugiau nei pusę suplanuotų mokymų, turėjusių vykti 2020-aisiais. Tikimės šiais metais įgyvendinti daugiau planų, nes situacija gerėja, o ir greitųjų COVID-19 infekcijos antigenų tyrimus atliekame vis dažniau. Tai suteikia galimybę organizuoti „gyvus“ mokymus įmonės darbuotojams. Nepaisant to, labai geras sprendimas yra mokytis nuotoliniu būdu. Nors, viena vertus, prarandi „gyvą“ bendravimą, kita vertus – sutaupai daug laiko kelionei, nes tokie mokymai dažniausiai vyksta Vilniuje ar Kaune.

Esu labai dėkinga įmonei, kad tiek dėmesio ir finansų skiria darbuotojams ugdyti. „Rokiškio sūryje“ dirbu daugiau nei 20 metų. Per tą laiką dalyvavau daugybėje kursų, mokymų, seminarų. Didžiausia investicija buvo galimybė studijuoti ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, kur 2005 metais įgijau magistro laipsnį“, – savo patirtimi dalijosi A. Zibolienė.

Geromis patirtimis dalijasi AB „Rokiškio sūris“ darbuotojai, turėję galimybę ugdyti savo gebėjimus, gilinti teorines žinias ir darbe jas pritaikyti praktiškai. Besidžiaugdami skatinimu mokytis, tam sudarytomis sąlygomis bei įmonės vadovų parama, visi pašnekovai vienbalsiai teigė, kad, atsiradus galimybei tobulintis, būtinai ja pasinaudos.

blank

blank„Mokymai Prancūzijoje praturtino žinias, praplėtė akiratį“

Mantas Meškuotis

Inžinierius technologas

Turėjau galimybę išvykti į Prancūziją dviejų savaičių mokymų. Per šį trumpą laiką teko sudalyvauti daugybėje praktinių ir teorinių užsiėmimų. Gilinome įvairias žinias: analizavome sūrių rūšis, jų gamybos procesą, problemas ir jų sprendimo būdus. Džiaugiuosi, kad įmonė suteikė galimybę išvykti į tokius mokymus, kuriuose įgijau daug naudingos informacijos.

Šie mokymai buvo labai įdomūs, o ekskursijos po Prancūzijos sūrių gamybos ir brandinimo įmones suteikė galimybę pamatyti procesus kitoje šalyje. Mokymų metu savomis rankomis gaminome sūrius tų rūšių, kurios Prancūzijoje laikomos geriausiomis, o čia, Lietuvoje, galbūt net neprigytų, daugiau sužinojau apie skirtingų rūšių sūrius, apie tam tikrus procesus, apie kuriuos nebuvau girdėjęs net studijų metu. Taigi mokymai labai praturtino žinias.

Įsimintinas buvo sūrio gamybos procesas rankiniu primityviuoju būdu, juk šiuolaikiniais laikais viskas automatizuota. Įsiminė ir pelėsinių sūrių brandinimas – jį išvydau ekskursijos vienoje įmonėje metu. Gamybos patalpos ten nusėtos maždaug 3 cm storio pelėsiu, pasidengusiu pūkeliais, o darbuotojai dirba su respiratoriais, kad neįkvėptų sporų. Stebėjau, kaip tie sūriai nuplaunami, nuvalomi. Tas vaizdas iki šiol įstrigęs atmintyje.

Mano nuomone, įvairios paskaitos, seminarai teikia visokeriopą naudą, todėl labai džiaugiuosi, kad buvau išsiųstas į šiuos mokymus. Galėjau tobulėti, gilinti žinias. Vos tik pasitaikys panaši galimybė – būtinai pasinaudosiu.

blank„Darbdavių dėka galėjau persikvalifikuoti“

Rosita Laužadienė

Personalo vadybininkė

Esu baigusi medicinos studijas. Dirbdama AB „Rokiškio sūris“ medicinos pagalbos slaugos specialiste, nusprendžiau keisti kvalifikaciją – pradėjau studijuoti teisę. Šios krypties studijos Utenos kolegijoje ir Mykolo Romerio universitete tęsėsi beveik šešerius metus. Išlaidas kompensavo darbovietė. Studijuojant viskas pasikeitė kardinaliai – ne tik įgijau daug naudingų žinių, bet ir galėjau persikvalifikuoti. Labai džiaugiuosi man suteikta galimybe. Dabar dirbu pagal naująją specialybę.

Darbuotojų skatinimas mokytis turi daug privalumų – atsiranda didelių karjeros galimybių, sužinoma naujų ir naudingų dalykų. Remiamas darbdavio darbuotojas būna suinteresuotas siekti ir išmokti kuo daugiau, įgyti žinių ir kompetencijų.

Džiugu, kad įmonė sudaro sąlygas mokytis ir dirbti. Tai suteikė man daug geros patirties, todėl jei darbovietė suteikus galimybę toliau lavintis, ja pasinaudosiu.

blank„Džiaugiuosi, kad esame skatinami mokytis“

Laura Vabolytė

Maisto technologė

Įsidarbinusi AB „Rokiškio sūris“ po kurio laiko nusprendžiau studijuoti. Vilniaus kolegijoje studijuoju maisto technologijas. Iš pradžių nežinojau, kad yra galimybė gauti kompensaciją už studijas, tačiau labai apsidžiaugiau apie tai sužinojusi. Vadovai sudarė sąlygas man dirbti ir mokytis vienu metu ir palengvino finansinę naštą – už studijas būtų tekę mokėti iš savo lėšų.

Studijuoju ketverius metu – įgijau daug naujų žinių, jas pritaikau profesinėje srityje, turėjau galimybę tobulinti laboratorinių tyrimų įgūdžius. Taigi tos pačios krypties darbas ir studijos – į naudą.

Esu dėkinga savo vadovams, sudariusiems sąlygas tobulėti. Džiaugiuosi, kad atsižvelgiama į jaunus darbuotojus, kad jie skatinami mokytis. Tai labai svarbu. Iš studijų kolegų esu girdėjusi, kad ne visi darbdaviai tokie geranoriški, todėl ne vienam teko rinktis – mokslai arba darbas. AB „Rokiškio sūris“ į savo darbuotojus žvelgia su perspektyva, o šie, baigę mokslus, tampa savo srities specialistais.

Įsidarbindama įmonėje neturėjau išsilavinimo, tačiau įgijau. Naudinga tiek man, tiek darbovietei, todėl ateityje, jei pasitaikys galimybė plėsti žinias, ja pasinaudosiu.

blank„Turiu galimybę teorines žinias pritaikyti praktiškai“

Rasa Lingytė

Pieno produktų gamintoja

Bedirbdama AB „Rokiškio sūris“ gavau pasiūlymą iš aukštosios mokyklos tęsti magistro studijas. Maisto mokslo krypties studijas kompensavo darbovietė. Tuo labai džiaugiuosi. Lengvesnė tapo ne tik finansinė našta, bet ir sudarytos sąlygos mokytis ir dirbti vienu metu.

Pradėjusi dirbti turėjau visiškai kitokią specializaciją, o magistro studijos leido pagilinti pieno ir sūrio gamybos bei technologijų žinias. Labai lengva mokytis ir dirbti toje pačioje sferoje, teorines žinias pritaikyti praktiškai. Tai didžiausias privalumas.

blankAukso medalio įvertinimas

Džiugina ne tik įmonės darbuotojams suteikiama galimybė mokytis ir tobulėti, bet ir rezultatai, pasiekiami jų meistrystės bei atsidavimo darbui dėka. Aukščiausios kvalifikacijos bendruomenės darbo įvertinimas – aukščiausi apdovanojimai.

Lietuvos pramonininkų konfederacija kasmet rengia konkursą „Lietuvos metų gaminys“. Jo tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystant Lietuvos verslo plėtrą. 24-ąjį kartą skelbiant „Lietuvos metų gaminio“ nugalėtojus, aukso medaliu buvo įvertintas tarkuotas sūris Rokiškio GRAND makaronams ir salotoms.

blank

Populiariosios naujienos

AB „Rokiškio sūris“ grupė taip pat turi daugybę kokybiškų bei išskirtinių aukštos pridėtinės vertės produktų ir kitose prekių kategorijose. 2020-ųjų naujienos:

  • Švelnaus skonio tarkuotas sūris „Mozzarella“ sukurtas lengvam ir patogiam šeimininkavimui. Jame – daugybė baltymų, tinkamas vegetarams. Jis puikiai pagardina picas, nes neužgožia kitų ingredientų, o juos išskiria ir pabrėžia. Idealus ir karštiems sumuštiniams, kesadilijai ar lazanijai gaminti. Sūris pateikiamas sufasuotas hermetiškoje ir patogioje pakuotėje.
  • Sūris salotoms Rokiškio „Graikiškas“ primena supresuotą varškę, tačiau jo skonis daug išraiškingesnis: tai aštrokas, sūrokas, tačiau švelnią pieno rūgštelę turintis produktas. Šis sūris gaminamas dideliais gabalais, brandinamas sūryme, todėl išlaiko trapią struktūrą. Jis puikiai tinka su pomidorais, alyvuogėmis ir baziliku. Taip pat šiuo sūriu galima pagardinti salotas, pabarstyti į sriubą ar įkomponuoti į karštus patiekalus.
  • Ekologiškų produktų sąrašą praplėtė ir  „Rokiškio Tikras“ pienas. 2,5 proc. riebumo produktas – tikras natūralus baltymų šaltinis, kuris yra pagamintas iš kruopščiai atrinktos žaliavos.

blank

Užs. 314

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments