Gimtasis Rokiškis Sveikata Rokiškyje verslą vystančios Mintautės misija – nešti žinią apie sveikatą

Rokiškyje verslą vystančios Mintautės misija – nešti žinią apie sveikatą

Visą vasarą jogos rokiškėnus mokanti sertifikuota jogos mokytoja, meditacijos ir holistinės saviugdos instruktorė kaunietė Mintautė Wicca Rokiškyje atsidūrė kaip meilės turistė. Joga – ne vienintelė jos veikla, Rokiškyje ji plėtoja ir savo verslą – fermentuoto gėrimo koncentrato gamybą. Apie jo naudą ir su tuo itin artimai susijusią jogą kalbamės su mūsų rajone vis daugiau laiko praleidžiančia Mintaute.

2872
0

Išsipildė noras

Kaunietė Mintautė, kaip pati sako, Rokiškyje atsidūrė kaip meilės turistė. Anksčiau moteris pasvajodavo čia praleisti daugiau laiko, o dabar tai išsipildė su kaupu, mat ji čia save realizuoja ir kaip jogos mokytoja, ir plėsdama savo verslą.

„Mano širdies draugas ir jo šeima gyvena Rokiškyje, todėl čia atvažiuodavau vasaromis ir vis pasvajodavau pabūti ilgiau, pagyventi. Anksčiau dirbdavau samdomą darbą, esu dirbusi ir vadovaujamą darbą. Tačiau visada jaučiau, kad neišnaudoju savo potencialo dirbdama kažkam, todėl su draugu pradėjome plėtoti savo verslą – gaminame fermentuotus gėrimus su gerosiomis bakterijomis. Buvome apsisprendę, kad atėjus laikui plėsti gamybą, kas ir vyksta šiuo metu, viską kelsime į Rokiškį. Aplinkybės susidėliojo palankiai. Mano svajonė pagyventi Rokiškyje išsipildė.

Žinojau, kad čia praleisiu daug laiko, todėl ėmiau ieškoti, kur būčiau reikalinga. Man buvo užsiminta, kad čia niekas neveda jogos užsiėmimų, tuomet ir supratau, kad man tai – šansas, proga perduoti rokiškėnams savo žinias, kurias sukaupiau per daug metų.

Taip netikėtai ir likau Rokiškyje – metusi visus darbus, visą gyvenimą Kaune. Dabar gyvenu savirealizacijos procese. Daugelis klausia, ką planuoju pasibaigus vasarai, ar liksiu Rokiškyje, ar visgi grįšiu į Kauną? Atsakymo į šį klausimą neturiu. Rokiškyje turėsiu būti bet kokiu atveju, nes čia bus mūsų verslas, vyks gamyba. Kiek laiko praleisiu Kaune ir kiek čia – dar neaišku. Kol kas nespraudžiu savęs į rėmus ir leidžiu viskam vykti taip, kaip ir turi“, – pasakojo moteris.

blank

Žavi Rokiškis – čia nieko netrūksta

Pašnekovės teigimu, Rokiškis ją sužavėjo savo energetika, ji pastebėjo, kad čia žmonės mažiau skuba ir daugiau laiko skiria sau.

„Man čia labai patinka – Rokiškis žavi savo energetika, ramybe. Palyginti gyvenimą dideliame mieste, čia jaučiuosi, lyg kiekviena diena būtų kaip savaitgalis, matau labai daug pliusų ir dar neįžvelgiu beveik jokių minusų. Kol kas vienintelis – duobės gatvėse (juokiasi – aut. past.). Čia visko pilna, o trūksta galbūt tik geriausios draugės, su kuria negalime taip dažnai matytis kaip Kaune. Čia dažnai atvažiuoja mano šeima, čia daug veiklos ir man labai patinka, kad viskas yra vietoje, todėl lieka daug laiko, kurį galima skirti sau – neskubėti, atrasti pomėgių. Didmiestyje gyvenantys žmonės visąlaik skuba“, – vardijo Mintautė.

Fermentuoto gėrimo gamyba

Moteris gamina fermentuoto gėrimo koncentratą. Ji įsitikinusi, kad maži pokyčiai visada pritraukia didelius: į mitybą įtrauktas fermentuotas gėrimo koncentratas „Raido“, kuriame gausu gerųjų bakterijų, vieniems taps prevencija išvengti įvairių sveikatos sutrikimų, o kitiems, jų turintiems, padės pamažu išgyti.

„Šie gėrimai – augalinės kilmės. Mes imame avižas, grikius ir kokosus, pagaminame gėrimus ir juos fermentuojame. Iš to susidaro biologiškai aktyvus raugas, kuriame – daugybė gerųjų bakterijų. Mėgstantys rūgštesnį gėrimą renkasi grikių, kas nori švelnesnio skonio – kokosų, o avižos yra pagrindinis daugelio pasirinkimas.

Fermentuotas gėrimas turėtų būti vartojamas profilaktiškai, nes dabar viską dezinfekuojame, pašalindami ne tik blogąsias bakterijas, bet ir gerąsias bakterijas, jas turi atkurti. Valgome daug perdirbto maisto, kuris nesuteikia daug naudos. Žmogui reikia labai mažo kiekio šio gėrimo, nes viename mililitre yra milijardai gerųjų bakterijų, profilaktiškai vartojant pakanka vos trijų šaukštų per dieną.

Išgėrus šio gėrimo, gerosios bakterijos per 15–20 min. patenka į žarnyną ir iškart ima veikti. Geriant tabletes prireikia 4–6 val.“, – vardijo pašnekovė.

blank

Nauda organizmui

Saviugdos instruktorė įsitikinusi, kad gerosios bakterijos padeda apvirškinti maistą ir pasisavinti visas maistines medžiagas, apvalyti organizmą, mažina uždegiminius procesus, o ilgainiui rezultatas akivaizdus – pasikeitusi gyvenimo kokybė, pagerėjusi savijauta, fizinė išvaizda.

„Fermentuotą gėrimo koncentratą „Raido“ patariu vartoti tiems, kurie turi virškinimo problemų, kuriuos kankina žarnyno infekcijos, virusai, skundžiasi alergijomis arba netoleruoja maisto produktų. Gerosios bakterijos gali sumažinti neigiamą organizmui netoleravimo poveikį. Aišku, turi būti saikas. Gerosios bakterijos palankios neseniai maistu apsinuodijusiems žmonėms, vartojantiems antibiotikus, pavargusiems nuo odos ligų (aknės, rožinės, žvynelinės), dažno pilvo pūtimo, vidurių užkietėjimo“, – vardijo Mintautė.

Jai pačiai šis gėrimas irgi padėjo. „Neliko nemažai mane kamavusių problemų – pilvo putimo, skrandžio rūgštingumo, aknės. Vartodama fermentuotą gėrimą akivaizdžių pokyčių pastebėjau po trijų mėnesių, aknė visiškai dingo po pusmečio, pradėjau geriau jaustis, neliko susierzinimo, nuotaikų svyravimų, sustiprėjo nervinė sistema.

Tuo metu supratau, kad šiuo gėriu reikia dalintis su kitais. Iš pradžių dalinomės tarp draugų, su šeima, o kai daugelis pajuto teigiamą poveikį, paskatino šios veikos imtis aktyviau.

Viskas – gamyba ir bandymai – prasidėjo namuose ir tobulėjo proceso metu. Atlikus tyrimus, Kauno technologijos universiteto Maisto institutas mums pasiūlė bendradarbiauti. Fermentuoto gėrimo gamybą pradėjome Kaune, šiuo metu perkeliame į Rokiškį. Turime internetinę parduotuvę www.raido.lt, kurioje galima įsigyti mūsų produkcijos“, – pasakojo Mintautė ir pridūrė, kad vartojant fermentuotą gėrimą reikia sąmoningai keisti ir savo gyvenimo būdą.

Išsamiau skaitykite “Gimtajame…”

blueyellow1
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments