Redakcijos archyvo nuotr.
Redakcijos archyvo nuotr.

 

Rugpjūčio mėnesį Panevėžio miesto lopšeliuose-darželiuose „Sigutė“, „Puriena“ ir „Jūratė“ buvo nustatyti ūmios žarnyno infekcijos protrūkiai – susirgo 26 darželinukai. Kaip infekcijų saugosi mūsų rajono ikimokyklinės ugdymo įstaigos?

Ar saugūs mūsų rajono vaikai?

Rajono Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Redeckas „Gimtajam…“ teigė, kad užkrečiamųjų žarnyno ligų protrūkis rajono ugdymo įstaigose buvo užfiksuotas prieš daugiau nei du dešimtmečius: tąkart Obelių vaikų globos namuose registruota dizenterijos atvejų. Tyrimo metu nustatyta, kad šia liga sirgo vienos darbuotojos vaikai ir ji netyčia infekciją paskleidė savo darbovietėje.

Kokie reikalavimai keliami vaikų ugdymo įstaigose gaminamam maistui? „Sanitarijos, higienos reikalavimai visoms maitinimo įstaigoms yra vienodi: ar kavinei, ar restoranui, ar darželiui. Maistas turi būti saugus“, – sakė pašnekovas.

Jei nėra nusiskundimų, planine tvarka darželiai tikrinami kartą per metus. „Pasitaiko smulkių nesklandumų. O štai grubių pažeidimų jau daugelį metų nesame užfiksavę. Tikriname kruopščiai ir atsakingai: juk ir suaugusiajam susirgti žarnyno infekcija yra labai nemalonu, o ką bekalbėti apie vaiką“, – sakė pašnekovas.

Daugiau ketvirtadienio „Gimtajame…“

azija

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie