
Kai buvau vaikas, šalies, kurioje gimiau, senoliai ir išminčiai mane mokė, kad pieno pavertimo sūriu technika yra paremta gilia dvasine prasme ir kad kiekviename geste slypi mįslinga gyvenimo paslaptis. Pamokos, kurią stengiuosi perteikti pasauliui, esmė yra ne mokyti, kaip gaminamas vienos ar kitos rūšies sūris, bet paaiškinti, kad vienintelė tikroji kova, kurią verta kovoti, yra kova prieš kulinarinį rafinuotumą dėl sveikatos apsaugos ir žmonių gerovės: tai tikroji žmonijos misija.
Jau 30 metų Rokiškio gamykloje gaminamas sūris, kurį pavadinčiau BIODINAMINIU; jo dėka stengiuosi populiarinti ir padėti žmonėms suvokti išskirtinę pieno bei sūrio vertę, nulemtą neįtikėtinos piene esančių medžiagų ir gyvų ląstelių gausos.
Nuo šeštojo dešimtmečio su savo bendradarbiais parodėme antibakterinį ir antivirusinį kai kurių pieno mikroorganizmų padermių poveikį. Neseniai Nobelio medicinos premiją pelnę mokslininkai visiems įrodė būtent tai: yra įmanoma suaktyvinti imuninės sistemos ląsteles, kad jos naikintų kitas, vėžines bei infekcines, ląsteles ar kitus patogenus.
Angelo FROSIO
Išsamiau skaitykite antradienio “Gimtajame…”