Kanapių arbatos vingiai

Kanapių arbata geriama jau seniai, tūkstančius metų, ne tik rytuose, tačiau ir buvusioje Lietuvos teritorijoje. Bene anksčiausiai apie kanapių naudą buvo pradėta kalbėti Indijoje, kur ši arbata buvo naudojama ritualams, kurie ne tik padėjo pasveikti nuo sunkių ligų, tačiau ir išmokti atsipalaiduoti. Žinoma, anuomet buvo naudojamos ne pluoštinės, tačiau haliucinacinės kanapės, kurios Lietuvoje yra uždraustos.

Taip pat šios arbatos ištakos siekia Kiniją, Jamaiką, Rytų Europą… Šiuose kraštuose kanapės buvo naudojamos kaip vaistas nuo įvairiausių fizinių skausmų, net gimdymo metu.

Arbatos poveikis žmogui

Kanapėse esantys kanabinoidai teigiamai veikia ne tik žmogaus kūną, tačiau ir sielą. Dar kartą pasikartosime, kad prekyboje esančios arbatos nehaliucinuoja, tačiau tikrai ramina (kaip kad ramunėlės). Augaluose yra daugiau nei 1 000 įvairių junginių, kurie gydo, ramina, puoselėja… Ne veltui sakoma, kad ši arbata puikiai tinka ne tik sveikatai, tačiau ir grožiui. Juk sveikas žmogui – gražus žmogus.

Tiesa, nors arbata veikia raminančiai, tačiau ji nemigdo, tad gali būti geriama ne tik prieš miegą, tačiau ir rytais, dienos metu.

Kanapių arbatos paruošimas

Šios arbatos skonių savybės tinkamai atsiskleidžia tik tokiu atveju, jeigu ji paruošiama taip, kaip reikalauja augalai. Į 250 ml puodelį įdėkite 1 šaukštelį kanapių arba vieną pakelį, kuris gali būti naudojamas 2-3 užpylimams. Vanduo neturi būti verdantis, užpylus palaikykite iki 15 minučių ir tada nukoškite (išimkite pakelį). Per tiek laiko atsiskleis visos ne tik gydomosios savybės, tačiau taip pat ir skonio variacijos.

Kanapių arbatos skoniui taip pat atsiskleisti padeda sviesto gabaliukas, grietinėlė, galima dėti medaus. Riebalas ne tik „paryškina“ skonį, tačiau taip pat ir paskatina gerąsias augalo savybes greičiau skleistis.

Užs. 214

azija

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie