Paskaitą vedusi gydytoja Jūratė Čypienė vaišino klausytojus pačios džiovintais ir pagardintais brokoliais. V. Bičiūnaitės nuot.

Teks skaičiuoti

Norint išvengti minėtų negalavimų, patariama rinktis daržoves, vaisius ir uogas, pilnagrūdžius ir ankštinius produktus, riebią žuvį. Rekomenduojama paros norma yra tokia: daržovių turime suvalgyti 300–500 g, ankštinių – vieną puodelį, pilnagrūdžių – pusę arba visą puodelį, saują riešutų ir įvairių sėklų (30 g), liesos raudonos mėsos (iki 200 g dukart per savaitę), riebios žuvies (bent dukart per savaitę, galima ir kasdien), 1 kiaušinį (kiaušinio baltymų skaičius neribojamas), lieso pieno ir jo produktų (per dieną stiklinė pieno, jogurto arba pasukų, 100 g liesos varškės, 30 g fermentinio sūrio), vaisių (apie 200 g) ir uogų (apie 200 g), sėlenų (tai skaidulų šaltinis, jomis skaninamos košės ir salotos).

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

eglutė1

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie