blank

22 D. PENKTADIENIS 17.00 M.S.

FESTIVALIO ATIDARYMAS

Ukrainos Nacionalinio Jaroslavo Mudrovo vardo teisės universiteto jaunimo dramos teatras

Klimas

ALISOS SAPNAS

Režisierius Aleksej Rait (Rudko)

Trukmė 2,30 val.

Kiekviename iš mūsų yra vietelė, panaši į palėpę ar seną pamirštą lagaminą, kur dulkės ir užmarštis– seniai laikas išrūšiuoti, išmesti, sudeginti ar sudėlioti, išlydyti. Bet mes didvyriškai nusisukam nuo to niekam nematomo vidinio šlamšto, juk jis lyg ir niekam netrukdo. Ir mes patys jau beveik pamiršom apie jį… Bet jis nejučia įtakoja visus mūsų gyvenimo įvykius – nekontroliuojamai, nežinomai, mums patiems nesuprantamai įtakoja mūsų sprendimus, mūsų reikalus, mūsų meilę…

O kas bus, jeigu vieną kartą imsim ir išsiskirsim su tą palėpe? Paleisim ją, suvoksim viską? Ką mes pajusim? Kas pasikeis?.. Gal mūsų meilė iš begalinės kančios pagaliau pavirs į tikrą džiaugsmą?..

22 D. PENKTADIENIS 20.00 D.S.

Rokiškio kultūros centro liaudies teatras

Antonas Finkas

ETAŽERĖ IR NEPAŽĮSTAMASIS

Režisierius Eligijus Daugnora

Trukmė 1,20 val.

Gyveno netoliese dvi draugės. Viena buvo protinga, bet vieniša, kita turėjo vyrą, bet žodį „etažerė“

visą gyvenimą rašė su trimis ė. Nusibodo tai „etažerei“ vyras, nekreipiantis į ją dėmesio, ir ji sukūrė

genialų pabėgimo iš namų planą. Tada protingoji sugalvojo planą, kaip susipykusius sutuoktinius

sutaikyti. Kuris planas geresnis? Pamatysim.

23 D. ŠEŠTADIENIS 13.00 M.S.

Teatras „Labas“, Vilnius

Siaubo pasakos ne vaikams „Apie vėles žemėj klajojančias“

Pagal J. Basanavičiaus ir N. Vėliaus surinktas siaubo pasakas ir sakmes

Režisierės ir atlikėjos Vitalija Mockevičiūtė ir Neringa Varnelytė

Trukmė 1,15 val.

Žymių komedijos aktorių Vitalijos Mockevičiūtės ir Neringos Varnelytės kūrybinis duetas nuolat stengiasi naujoviškai ir patraukliai pateikti mūsų tautos etnografinį paveldą. Spektaklis ,,Apie vėles, žemėj klajojančias“ skirtas toli gražu ne vaikams ir atvers brandžiai teatro publikai lietuviškų siaubo pasakų šiurpinantį anapusinį pasaulį. Jame atsiskleis vieno žmogaus, kuriam buvo lemta pažinti baimę, žvilgtelt į dvasių, vėlių, velnių pasaulį, gyvenimo kelionė. Spektaklis apie baimę, kurios akys didelės, o nuojautos – kaip žvalgymasis po save. Pasakos tik atskleidžia pasaulio įvairovę ir nepaprastumą, o patirti siaubą ir nugalėti save kiekvienam reikia pačiam. Kelionės palydovai, kaip jau įprasta ,,Labas“ teatro spektakliuose, – muzikantai. Šįsyk muzikuoja ir romansus dainuoja Darius Mockevičius ir Paulius Kovalenko.

23 D. ŠEŠTADIENIS 15.00 D.S.

Pasvalio kultūros centras, jaunimo teatras ,,Drãma“  

EKSPERIMENTAS GYVENTI

Pagal D. Opolskaitės knygą „ Eksperimentas gyventi“

Scenarijaus autorė ir režisierė Asta Simonaitė

Trukmė 55 min.

Tai istorija apie spalvingus mokytojus, apie  mokinius – paauglius, jų kasdienybę ir pažintį su pasauliu.  Ir apie eksperimentą – žaidimą, į kurį esame visi įtraukti.  

Spektaklis,  skirtas paaugliams, jaunimui,  suaugusiems,  ir visiems, kurie gali padaryti pačius teisingiausius sprendimus…

23 D. ŠEŠTADIENIS 17.00 D.S.

Rokiškio kultūros centro liaudies teatras

SVETIMA ŽEMĖ

Scenarijaus autorė ir režisierė Neringa Danienė

Trukmė 1,15 val.

„Žemė visiems yra viena, sūnau. Viena…“

1941-ieji. Kažkur Sibiro platybėse į neišpainiojamą mazgą susipina lietuvių ir gruzinų šeimų likimai. Tremtis. Kodėl? Už ką? Ar visi pakels užgriuvusius išbandymus? Ar galima išlikti žmogumi ten, kur, rodos, net Dievas nebepažvelgia? Tremties išbandymai ne tik žeidžia, grūdina, bet ir augina gražiausius meilės, draugystės, garbės daigus. 

Lietuvos ir Sakartvelo kūrėjai originalų spektaklio scenarijų sulipdė iš daugybės tikrų istorijų nuotrupų, surinktų iš asmeninių patirčių, gyvų pasakojimų, dokumentinių filmų, knygų… Personažų mintys, netgi kai kurie dialogai „skolinti“ iš realiai tremtį išgyvenusių žmonių. 

24 D. SEKMADIENIS 13.00 D.S.

Anykščių kultūros centro teatras

Liucija Armonaitė

BONA SFORCA. ATSISVEIKINIMAS

Režisierius  Jonas Buziliauskas 

Trukmė 1 val.

Spektaklio „Bona Sforca. Atsisveikinimas“ premjera įvyko 2021 m. gegužės mėn. Jis buvo suvaidintas netradicinėje erdvėje – kultūros centro rūsyje. Tai pasakojimas apie Žygimanto  Augusto motiną  italę Boną Sforcą, kuri visą savo gyvenimą paaukojusi vyrui, sūnui, valstybei, tapo visų užmišta, išduota ir niekam nebereikalinga. Tai moters, valdovės, motinos tragedija. Spektaklis pastatytas remiantis  Bonos ir jos amžininkų laiškais bei metraščiais.

24 D. SEKMADIENIS 15.00 M.S.

Utenos Kamerinis teatras

Algirdas Landsbergis

SUDIE, MANO KARALIAU

Režisierius Nerijus Gedminas

Trukmė 1 val.

Spektaklio personažai – jauna aktorė ir senas aktorius ruošiasi premjerai. Juos jungia bendras tikslas, nors jausminis fonas repeticijos metu jiems nepadeda. Patyrusio aktoriaus arogancija ir priekabiavimas prie kadais jo darbais besižavėjusios jaunos aktorės priveda repeticiją prie emocinio chaoso. Visgi scenos stebuklas įvyksta ir jiedu papasakoja laiko ir ribų neturinčią Karaliaus Dovydo istoriją.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: