Kavinės
Kavinės \"Rospo\" (nuotr.) strategiškai itin gera vieta - vos 100 m nuo centro - krizės neaplenkė. D.Zibolienės nuotr.

Šią savaitę “Gimtasis…” vėl tęsia žvalgybas po sunkmetį išgyvenančias Rokiškio miesto kavines. Vieni kalbinti verslininkai neslėpė niūrių nuotaikų ir neaiškių perspektyvų ir pasakojo apie sudėtingą šiandieninę kavinių verslo situaciją, kiti dėstė planus, kurių dėka tikisi sunkumus įveikti.

Mėsiškus keičia miltiniai

“Permainas pajutome dar prieš sutinkant 2009-uosius: smarkiai sumažėjus lankytojų skaičiui buvo panaikinta viena dviejų kavinės pamainų, sutrumpintas darbo laikas. Išalkę rokiškėnai pas mus galėjo užsukti 10-21 val., o dabar mes dirbame tik 11-19 val.”, – “Gimtajam…” sakė “Rospo” klubo kavinės vadybininkė Jūratė Gruneva. Rokiškėnus užklupęs sunkmetis atsispindi ir jų užsakomuose valgiuose. Kavinės virėja Birutė Misiovič sakė: “Žmonės skaičiuoja kiekvieną centą, todėl vis didesnį populiarumą įgyja pigesni miltiniai ar bulviniai patiekalai. Dažnas klientas pamėgtą kepsnį, kainuojantį 10-14 Lt, dabar mielai iškeičia į 6-8 Lt kainuojančius lietinius. Pastebime ir savotišką tendenciją: anksčiau drauge su vaikais papietauti užsukę tėvai mėgavosi mėsiškais patiekalais, o dabar atžaloms užsako vos 4-5 Lt kainuojančią fri bulvyčių porciją su ketčupu, patys užsisako blynelių arba tik kavos ir pyragaitį”. Kavinės barmenė Jurgita Prascieniūtė sakė: “Net šventiniam stalui žmonės renkasi 25 Lt asmeniui kainuojančius pietus, atsisako įmantrių farširuotų žuvies bei paukštienos patiekalų, patys rūpinasi saldumynų stalu, vengia kavinėje pirkti alkoholinių gėrimų”, – teigė mergina. Paklaustos apie perspektyvas visos trys moterys trūkčiojo pečiais.

 

Visas straipnis ketvirtadienio “Gimtajame…”
 

Agnė Puteikytė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: