Tokį moliūgą rūsyje turi kone kiekviena šeimininkė. O ką iš jo pasigaminti žiemai? Eltos nuotr.
Tokį moliūgą rūsyje turi kone kiekviena šeimininkė. O ką iš jo pasigaminti žiemai? Eltos nuotr.

Tokią lietingą rudens dieną, kai į lauką nesinori kišti net nosies, siūlome užsukti į savo rūsį ar kitą daržovių saugyklą. Jei ten rasite pūpsančių moliūgų, cukinijų ar patisonų, pabandykite pasidaryti pikantišką daržovių pagardą. Jis sušildys Jus ne tik tokią lietingą rudens dieną, bet maloniai nustebins ir Jūsų draugus, užsuksiančius pas Jus į svečius visą žiemą. Šis receptas išbandytas ne tik kai kurių rokiškėnų, bet keliauja iš lūpų į lūpas pas pažįstamus ir į kitus miestus. Patikėkite, juo susižavi ne tik vyrai. Reta lieka abejinga ir moteris. Jūs dar nebandėte? Pabandykite!  

 

Čili moliūgas, cukinija arba patisonas

(receptas dėl aštrumo subalansuotas vyrams, tačiau puikiai tinka ir moterims)

 

Reikės:

2 kg cukinijos, moliūgo ar patisono (daržoves galima ir pamaišyti),

3 didelių (labai didelių, kaip žieminių, galima ir dar daugiau) česnakų galvų,

2 valgomųjų šaukštų druskos (su kaupeliu),

10 g čili miltelių,

10 g  saldžiosios paprikos miltelių.

(Jei valgys tik vyrai, pagal aštrųjį receptą reikia dėti vien 20 g čili miltelių, tačiau man taip buvo stipriai per aštru, manau, kad daugumai vyrų irgi).

 

Marinatui:

250 g acto,

22 valgomųjų šaukštų cukraus (su kaupeliu),

100 g aliejaus.

 

Cukiniją ar moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti druską, išmaišyti ir laikyti 4 val. Jei netingite, retkarčiais galima pamaišyti.

 

Po to nupilti susidariusį skystį. Į nusunktas cukinijas ar  moliūgą dėti sutrintas česnako skilteles, supilti čili ir saldžiosios paprikos miltelius. Išmaišyti. Užvirti marinatą (aš aliejų pilu tiesiai ant daržovių, nevirinu, nes kam plauti dar vieną riebaluotą puodą?). Užvirintą marinatą supilti ant daržovių, supilti aliejų ir išmaišyti. Palikti pastovėti dar 6 val. (galima ir ir per naktį).

 

Po 6 val. supilstyti cukinijos ar moliūgo gabalėlius kartu su susidariusiu skysčiu į stiklainius ir uždaryti (užsukamaisiais dangteliais ar stipriais plastmasiniais (šiuos patartina greičiau sunaudoti). Kaitinti nereikia! Laikyti sandėliuke ar rūsyje.

 

Ypač tinka prie vištienos!

Rekomenduoju su bruknių uogiene ir keptais obuoliais.

Skanaus!

 

 

 

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: