Mugėje rajono gyventojai turi galimybę susipažinti ir paragauti kitų rajonų gamintojų produkcijos. R. Keliuotytės nuotr.
Anykščių Baseinas

Sūris, šaltalankių gaminiai, saldainiai „Karvutė“ – iš Latvijos, šviežiai rūkyta žuvis – iš Palangos, gausybė rūkytų mėsos gaminių – iš Kauno, Alytaus, pinti krepšiai – iš Kauno, vilnos drabužėliai vaikams – iš Vilniaus, sodinukai – net iš Lenkijos. Vakar Rokiškyje prasidėjusioje ir dvi dienas truksiančioje „Pavasario mugėje“ yra gaminių iš įvairių kampelių, tačiau vietinės produkcijos čia neužtiksi.

Pasak mugės organizatorių, taip jau susiklostė tradiciškai – Rokiškio rajono gamintojai, amatininkai vyksta savo produkcijos pristatyti kitur, o čia pat vykstančioje mugėje nedalyvauja, nes vietos pirkėjai jų gaminius gerai žino ir gali nusipirkti kada panorėję. O tokiose mugėse kaip ši mūsų rajono gyventojai turi galimybę susipažinti ir paragauti kitų rajonų gaminių.

Penktadienio ryte mugė dar buvo vangoka ir nepasižymėjo pirkėjų gausa. Kol kas lankytojai daugiau dairėsi, ragavo ir svarstė. Nors prekiautojai rūkytais mėsos gaminiais, latviška „Karvute“ neturėjo kada nuobodžiauti – šios prekės mugėje paklausios. Tuo tarpu prisiminiau tyliai pradingusią Rokiškio „Karvutę“ – gaila, kad ji nebepraturtins nei mūsų kulinarinio paveldo, nei stalo.

„Pavasario mugė“ veiks dvi dienas – gegužės 19-ąją nuo 8 iki 17 val. ir gegužės 20-ąją nuo 8 iki 16 val. Kaip visuomet, mugė įsikūrė Nepriklausomybės  aikštėje – istorinėje turgaus aikštėje.

Ją organizuoja bendrovės „Sibeka“ padalinys „Mugių centras“ kartu su Rokiškio turizmo ir tradicinių amatų informacijos ir koordinavimo centru. „Pavasario mugė“ Rokiškyje vyksta pirmą kartą.

Rašyti komentarą

Komentarų nėra

Informuoti apie
avatar
wpDiscuz