Juozas Simutis – verslininkas, kuris nemėgsta verkšlenti. R. Keliuotytės nuotr.
puodelis

Produkcija be konservantų ir sąžiningas požiūris į pirkėjus, verslas be skolų ir jokio tradicinio verkšlenimo apie nepalankią verslui Lietuvos aplinką. Ar taip gali būti, kai dauguma verslininkų teigia, kad susiduria su daugybe kliūčių, o didžiausia – paskolų galimybių ir kvalifikuotų specialistų trūkumas.

Prie pat Rokiškio įsikūrusios įmonės „Bajorų žuvis“ savininkas Juozas Simutis laikosi kitokios nuomonės ir teigia, kad mūsų, lietuvių, bruožas yra verkšlenti, o kas daro, tas ir padaro. Jau 25 metus įvairia žuvimi prekiaujantis verslininkas veiklą vystė tik iš savo verslo uždirbtų pinigų, nesinaudodamas jokiomis bankų paskolomis. Šiuo metu įmonė įvairią žuvį tiekia didelei daliai Lietuvos ir turi parduotuves Bajoruose, Panevėžyje, Anykščiuose, o kitą savaitę dar vieną parduotuvę planuoja atidaryti Kėdainiuose.

„Žuvimi prekiaujame ne tik savo parduotuvėse, bet dar keliuose šimtuose prekybos vietų, netiekiame savo žuvies tik į didžiuosius prekybos tinklus. Ten sąlygos sudėtingesnės, o ir jokio reikalo nėra. Sunkumų, žinoma, buvo ir mums. Sunki buvo verslo pradžia todėl, kad požiūris į verslą ir verslininkus buvo kitoks. Daug kas kaišiojo pagalius. Dabar požiūris pasikeitė, bet yra kitų sunkumų. Didžiausia problema – mažėja Lietuvoje žmonių. Smarkiai mažėja ir verslininkai tą puikiai junta“, – teigia J. Simutis.

Paklaustas, ar dėl to nesusiduria su kita verslininkų įvardijama problema – kvalifikuotų specialistų trūkumu – J. Simutis sako, kad ir šios problemos pavyksta išvengti.

Plačiau skaitykite šeštadienio „Gimtajame…“

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie