N. Liolio archyvo nuotr.

Ledų gamybos įmonės vadovas Nerijus Liolys dalijasi patarimais bei receptais.

– Kuo skiriasi pramoniniu būdu ir namuose pagaminti ledai?

Nereikia jų lyginti. Speciali įranga produktus šaldo, maišo, todėl pramoniniu būdu pagamintų ledų kitokia konsistencija, kitoks kristalų susidarymo efektas. Buitinius ledų gamybos aparatus ne visi turi, nereikėtų skatinti jų įsigyti (jie kainuoja nuo kelių dešimčių iki keleto šimtų eurų – aut. past.), geriau tuos pinigus išleisti produktams. Ledai puikiausiai sušąla šaldiklyje. Neprisiriškite prie minties, kad gausis tokie pat, kokius randate parduotuvėje. Jie bus kristalizuoti ir atitinkantys jūsų skonį.

Svarbiausia, kad gaminantieji namuose deda tokių produktų, kokių nori, kokius mėgsta. Svarbiausia, kad į ruošimą įjungiami šeimos nariai, ypač vaikai. Vaikams įdomus pats procesas ir ragavimas. Kai šventėse ruošiame edukacijas, vaikai labai nustemba sužinoję, jog į ledų sudėtį įeina tik pienas, cukrus, uogos, bananai… Jiems neįtikėtina – iš tokių paprastų ingredientų galima pagaminti ledus.

– Kokie produktai gali pagadinti ledus arba nedera vieni su kitais?

Jei pienas maišomas su labai rūgščiu produktu, pieną gali „sutraukti“ (kaip gaminant sūrį). Skonių nederėjimą turi kiekvienas pats pajusti, kaip ir verdant sriubą ar kepant.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Prie Dirdų

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie