A. Kuolienės archyvo nuotr.

Tinkama mėsa, natūralūs prieskoniai ir „Vytautas“ Kepsnių ir šašlykų skonis bei minkštumas labai priklauso nuo geros, tinkamai pasirinktos mėsos ir marinato. Nepasitikintys savo kulinariniais sugebėjimais ar skubantys paruoštos mėsos gali įsigyti parduotuvėse. Viena jų įsikūrusi Rokiškio miesto centre. Jos vadovė Alvyda KUOLIENĖ, vardindama asortimentą, pažėrė nemažai patarimų tiems, kurie patys marinuoja mėsą.

„Kiaulienos kepsniams ir šašlykams mes imame sprandinę, vištienos šašlykams – šlaunelių mėsą, kepsniams – filė. Turime jau paruoštų, išsinešti skirtų kiaulienos ir vištienos kepsnių bei šašlykų, prekiaujame ir kalakutų mėsos šašlykais granatų padaže. Beje, vištienos šašlyką ruošiame su specialiu, pačių sukurtu prieskonių mišiniu“, – sakė A. Kuolienė. Tik svogūnų mėgėjai gali šiek tiek nusivilti, nes prekyboje nepatiekiami produktai su marinatais, į kuriuos dėta svogūnų, kivių, mat jie skatina rūgimą.

Apskritai geriausia naudoti įprastus, natūralius prieskonius – česnaką, pipirus – ir neprikrauti tokių, kurių net pavadinimus sunku įsidėmėti.

Kepamą mėsą labai minkština mineralinis vanduo. Tam labiau tinka gazuotas, stipresnis „Vytautas“. Marinuodama vištieną, ji deda truputį jogurto arba majonezo ir skiedžia mineraliniu vandeniu. Iškylautojams A. Kuolienė patarė: „Prieš kepdami, groteles ištepkite svogūnu arba aliejumi.“

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Prie Dirdų

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie