Rabarbarų putėsiai

Reikės: 3 stiklinės vandens, 2 stiklinės smulkiai pjaustytų rabarbarų, 1,5 šaukšto želatinos, 1 stiklinės cukraus, cinamono.

Gaminimas. Rabarbarai verdami, kol suminkštėja. Tada ištrinami per sietelį, į masę suberiamas cinamonas, supilama ištirpinta ir išbrinkinta želatina. Atšaldyta masė išplakama ir supilama į formą, kad sustingtų. Prieš tiekiant išverčiama.

Šaldyti rabarbarai žiemai

Reikės: 1 kg rabarbarų, 200 g cukraus, 4 šaukštų aguonų.

Gaminimas. Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į virtuvinį kombainą ir pasmulkiname, tačiau nesutriname iki tyrelės. Skaniau, kai lieka šiek tiek gabaliukų. Į masę supilame aguonas ir cukrų, gerai išmaišome. Supilstome į ledukų formeles ar į didesnius indelius ir užšaldome.

Sviestinis rabarbarų pyragas

Reikės: 400 g rabarbarų, 250 g miltų, 4 kiaušinių, 200 g sviesto, 200 g cukraus, 2 šaukštelių kepimo miltelių (nubrauktų), 2 šaukštelių vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

azija

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie