15 min.lt nuotr.

Pomidorai su varške

Reikės: 200 g varškės, 4 pomidorų, petražolių, krapų, kalendrų, bazilikų, druskos, šviežiai grūstų baltųjų pipirų.

Gaminimas. Varškę sumaigykite šakute. Žalumynus nuplaukite, išdžiovinkite ir smulkiai sukapokite. Sumaišykite varškę su žalumynais, pagardinkite druska. Pomidorus nuplaukite, išpjaukite vaiskotį ir perpjaukite pusiau. Šaukštu atsargiai išgrandykite minkštimą. Apverskite puseles ant popierinės servetėlės ir palaukite, kol nuvarvės sultys, tuomet pabarstykite vidų druska ir pipirais. Pomidorų puseles įdarykite varške, puoškite kapotais krapais ir petražolių šakelėmis.


Pomidorų „krepšeliai“

Reikės: 4 pomidorų, 1–2 virtų kiaušinių, 50 g konservuotų krabų, šaukštas smulkintų žalumynų, druskos, 100 g sviesto, šaukšto majonezo, 3 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų.

Gaminimas. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, šaukšteliu išskobkite minkštimą. Pomidorų vidų pabarstykite druska. Virtus kiaušinius smulkiai sukapokite, sumaišykite su krabais, svogūnų laiškais, užpilkite majonezu ir išmaišykite. Pomidorus įdarykite ir sudėkite į indą. „Krepšelių“ viršų galima papuošti sviesto su kapotais žalumynais kremu.


Grybais įdaryti pomidorai

Reikės: 4 pomidorų, 4 šaukštų majonezo, 100 g sūdytų ar marinuotų grybų, 50 g kumpio, svogūno, maltų pipirų, druskos, petražolių.

Gaminimas. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles (su viskočiu), šaukšteliu išskobkite minkštimą. Į majonezą sudėkite smulkiai supjaustytus grybus, kumpį, svogūną, susmulkintas petražoles, pabarstykite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite pomidorų „puodelius“ ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis.


Kepti sūriu įdaryti pomidorai

Reikės: 8 vidutinio dydžio pomidorų, 2 česnakų skiltelių, 400 g mocarelos, 6 šaukštų maltų džiūvėsėlių, šaukštelio druskos, baltųjų pipirų, šaukšto petražolių, šaukšto bazilikų, šaukšto alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite pipirais ir druska. Viršūnėles ir minkštimą smulkiai supjaustykite. Sugrūskite česnakus. Sūrį supjaustykite kubeliais, sumaišykite su džiūvėsėliais, česnakais, smulkintais pomidorais ir žalumynais. Įdarykite pomidorus ir apliekite aliejumi. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros, šaukite pomidorus ir kepkite 20 minučių.

Šis patiekalas skanu su skrebučiais ir šviežiais salotų lapais.


Kepti pomidorai su daržovių garnyru

Reikės: 4 pomidorų, 4 bulvių, 2 svogūnų, 2 morkų, 200 g žiedinių kopūstų, žiupsnelio citrinų rūgšties, aliejaus.

Įdarui: 100 g maltos paukštienos, 100 g maltos kiaulienos, 50 g kietojo sūrio, svogūno, druskos, pipirų.

Padažui: 200 ml grietinės, 100 ml majonezo, druskos, bazilikų, petražolių.

Gaminimas. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, išskobkite, vidų pabarstykite druska ir apverstus nuvarvinkite. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite ir pakepkite su aliejumi svogūną, ataušinusios sumaišykite jį su mėsa, gardinkite druska, pipirais, įmaišykite tarkuotą sūrį. Paruoštu maliniu įdarykite pomidorus. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais ir 10 minučių pamirkykite parūgštintame vandenyje. Svogūnus susmulkinkite, morkas supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje aukštesniais kraštais įkaitinkite aliejų ir apkepkite iš pradžių morkas, tada berkite svogūnus ir pakepkite dar kelias minutes. Bulves nušveiskite šepetėliu. Į kepimo formą krėskite pusę daržovių, šachmatų tvarka išdėliokite bulves ir įdarytus pomidorus, ant viršaus dėkite likusias daržoves. Iš grietinės, majonezo, bazilikų, petražolių ir žiupsnelio druskos išplakite padažą ir juo užpilkite daržoves. Šaukite į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.


Ryžiais įdaryti pomidorai

Reikės: 8 pomidorų, 150 g ryžių, 150–200 g sūrio, 100 g sviesto, 2 šaukštų aliejaus,

100-150 ml vištienos sultinio, 2 česnakų skiltelių, 1/2 šaukštelio ciberžolių, 50 g džiūvėsėlių, raudonėlių, ryšelio petražolių, šviežiai grūstų pipirų, druskos.

Gaminimas. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite dalį minkštimo. Petražoles nuplaukite ir sukapokite. Česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su petražolėmis. Pridėkite pomidorų minkštimą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite visa tai ir 3–5 minutes pakepinkite. Suberkite ryžius, pilkite sultinį, užbarstykite ciberžolių, raudonėlių, pipirų, druskos ir troškinkite, kol bus pusiau gatava. Sumaišykite troškinį su 70 g sviesto. Sūrį stambiai sutarkuokite. Pomidorus įdarykite paruošta mase, sudėkite į likusiu sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir ciberžolėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Parengė Vilma Bičiūnaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: