Kepta žuvis su spanguolių padažu

Reikės:

1 kg žuvies

600 g spanguolių

300 g medaus

stiklinės miltų

1–2 šaukštų aliejaus

druskos, maltų pipirų

Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite, ištrinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir iškepkite įkaitintame aliejuje. Spanguolių padažui uogas nuplaukite ir pertrinkite per sietelį. Uogų tyrėje išmaišykite medų ir kaitinkite ją ant silpnos ugnies, kol nugaruos maždaug pusė skysčio. Keptą žuvį dėkite į lėkštę, apliekite spanguolių padažu ir patiekite į stalą.

Žuvies sūris

Reikės:

1 kg nešaldytos žuvies
2 žalių kiaušinių
100 g grietinėlės
100–200 g balto batono
100 g įvairių prieskonių (pakepintų morkų, svogūnų, česnakų, salierų)

Batoną užpilkite grietinėle, sumalkite (ar sutrinkite) į vientisą masę, pridėkite aliejuje pakepintų smulkintų morkų ir svogūnų, prieskoninių žolelių.
Žuvies filė du kartus permalkite mėsmale, sudėkite kitus produktus ir gerai sumaišykite. Iš folijos sulankstykite sūrio formą, į ją sukrėskite gautą masę ir kepkite 160–170 C0 orkaitėje apie 40 min. Atšaldykite. Paruoštą masę galima dėti ir į kepimo maišelius – taip suteikiama norima forma. Patiekalas gaminamas iš vakaro.

Silkė su spanguolėmis ir riešutais

Reikės:

500 g silkių filė

po 2 vnt. morkų ir svogūnų

stiklinės aštraus pomidorų padažo

1 valg. šaukšto džiovintų spanguolių

 2 valg. šaukštų sukapotų riešutų, aliejaus

Pirmiausia supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir apkepkite aliejuje. Tada pilkite pomidorų padažą, berkite spanguoles ir viską patroškinkite. Troškinį apibarstykite riešutais. Kai atauš, sluoksniuokite su silke. 

Silkė su džiovintais vaisiais

Reikės:

4 vnt. silkės filė

2  didesnių morkų ir 2 svogūnų

po 40 g džiovintų slyvų, razinų ir abrikosų

3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus

4 valg. šaukštų pomidorų padažo

žiupsnelio pipirų ir cinamono

Pirmiausia svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais, apkepkite aliejuje. Džiovintas slyvas, razinas, abrikosus pamirkykite vandenyje, kol suminkštės. Tuomet nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į apkeptas daržoves ir maišydami kelias minutes pakepkite. Tada į patiekalą pilkite pomidorų padažą, barstykite pipirais, cinamonu ir pakaitinkite dar kelias minutes. Atvėsinkite. Supjaustykite silkių filė ir tiekite su džiovintų vaisių padažu.

Silkė su saulėgrąžom ir graikiškais riešutais

Reikės:

1 silkės

5 šaukštų saulėgrąžų

saujelės graikinių riešutų

1 morkos

aliejus (kepti)

Morką išvirkite, sutarkuokite stambia, kepinkite. Taip pat sudėkite saulėgrąžas, riešutus ir sumaišykite su morkomis. Gabalėliais supjaustytą silkę sudėkite į indą ir užpilkite gautu mišiniu. Palikite 24 valandoms šaltai.

Grybai su riešutais

400 g šviežių pievagrybių

1 stiklinė džiovintų baravykų

1 didelio svogūno

2 skiltelių česnako

3 valg. šaukštų maltų graikinių riešutų

3 valg. šaukštų sviesto

petražolių (geriau šviežių), maltų juodųjų pipirų, druskos, galima įdėti rozmarino

Gerai nuplautus pievagrybius nulupkite, nuvalykite, didesnius supjaustykite ketvirčiais, mažesnius palikite sveikus. Džiovintus baravykus užpilkite stikline verdančio vandens ir mirkykite, kol grybai suminkštės. Nuspauskite ir nusausinkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai svogūnas ir česnakai dailiai apskrus, sumeskite pievagrybius, baravykus ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo grybų atsiradęs skystis išgaruos. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite rozmarinus ir maltus riešutus. Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotomis petražolėmis.

Parengė Vilma Bičiūnaitė

 

kasyba

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie