A. Frosio archyvo nuotr.

– Ką Jūs manote apie situaciją, kurią išgyvename visame pasaulyje?

Manau, ši situacija, kurią visi išgyvename, suteikia puikią galimybę pagerinti žmonijos sveikatą tyrinėjant piene ir sūryje esančias ląsteles: tą įrodė įžymūs tyrinėtojai per pastaruosius penkiasdešimt metų ir patvirtino gavusieji pastarąją Nobelio premiją medicinos srityje. Pasibaigus globalizacijos erai, turėsime grįžti prie tikrų vertybių, kurias suteikia dangus ir žemė, todėl esu optimistas.

– Ar Jūsų negąsdina šio naujo viruso grėsmė?

– Šioje žemėje yra daug įvairių grėsmių. Virusas nėra nauja grėsmė, nes pastaraisiais metais jų buvo ne vienas ir mes vienaip ar kitaip juos suvaldėme. Natūraliai virusai egzistuoja jau milijonus metų tiek mūsų organizmuose, nes žmogus yra ląstelių sankaupa, tiek aplinkoje. Negalime valgyti vien tik sterilaus maisto, nes taip silpniname mūsų imuninę sistemą ir sukeliame daugiau žalos. Reikia padėti apsauginėms sistemoms, kurios kuria pusiausvyrą mūsų organizmo viduje, kai gerosios ląstelės neutralizuoja blogąsias.

Ateityje mūsų sveikatos apsauga taps vis svarbesnė. Aš manau, kad pienas yra pasaulio auksas, ir jokie mokslo išradimai negali jo atstoti. Piene yra šimtas elementų, būtinų gyvoms būtybėms augti. Pamenu, kad dar prieš kelerius metus kaimo vietovėse nuo gamybos likusios išrūgos būdavo naudojamos kaip vaistai, o šiandien jau žinome, kad jos yra ląstelių ir fizikinių cheminių medžiagų koncentratas, teigiamai veikiantis žmogaus organizmą. Todėl šalia naujoviškų farmakologinių technologijų būtina tirti ir vystyti pieno bakterijų rūšis, padedančias įveikti ligas.

Rokiškis, pasinaudodamas savo teritorijos taikomojo mokslo pasiekimais ir suvokdamas, kad esame gamtos dalis, o gamtoje jau yra visi sprendimai, užtikrinantys gyvybę, sveikatą ir gerovę gyviesiems organizmams, turi tapti išskirtiniu pasaulinio masto centru.

Prie Dirdų

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie