Artūras Jurkštas sako, kad tie, kas neturi savo sodų, pageidauja nusipirkti gatavų sulčių. R. Keliuotytės nuotr.
puodelis

Tikrasis sulčių spaudimo sezonas dar neprasidėjo

Iš ryto nuvažiavę į Kavoliškio kaime esančią modernią brolių Artūro ir Aurimo Jurkštų sulčių spaudyklą, kurios paslaugomis jau įprato naudotis daugelis rajono gyventojų, užtikome tik vieną Artūrą. „Kol kas dirbame tik po dvi tris valandas per dieną – sulčių spaudimo sezonas dar tik prasideda, darbymetis bus, kai prasidės vėlyvieji obuoliai“, – sakė A. Jurkštas.

Kaip komentavo verslininkas, šiemet pastebima tendencija sultis mažiau maišyti, o spausti grynas. „Pernai žmonės daugiausia spaudė maišytas, bet šiemet prisipažino, kad visą sezoną geriant tą patį skonį atsibodo. Dabar spaudžia grynas ir jau tuomet susimaišo“, – teigė pašnekovas.

Populiariausias sulčių derinys – obuoliai su apelsinais

Iš sulčių derinių, kaip pastebi A. Jurkštas, populiariausias – obuoliai su apelsinais. „Šiemet labai daug spaudžiame obuolių su kriaušėmis, nes pastarųjų gausiai užderėjo. Vėliau prasidės obuolių ir morkų, obuolių ir moliūgų deriniai. O vienos skaniausių – tai obuoliai su avietėmis. Kas jų turi,  tai maišo su obuoliais, bet neturint pirkti jų ir maišyti su obuoliais – neapsimoka, labai brangu“, – tikina pašnekovas.

(Daugiau – antradienio „Gimtajame…“)

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie