Vykusiai į aplinką integruotame ir žalumoje skendinčiame dviejų aukštų lauko terasomis apsuptame restorane pasitiko jo administratorė Zarina Astikienė. Pasak pašnekovės, šis restoranas atsirado iš svajonės, papildytos prabangia klasika, bet išsaugojusios namų šilumą ir jaukumą.
„Pasivadinome restoranu ir esame vienintelis restoranas Rokiškyje, todėl sieksime pateisinti tokį statusą. Orientuojamės į kokybę, bet ne į kiekybę, siūlysime išskirtinį meniu, kokio kitur Rokiškyje nerasite, saikingai prabangią, jaukią aplinką, nepriekaištingą aptarnavimą. Čia bus galima užsukti dienos pietų, pavakarieniauti žvakių šviesoje, atskiroje patalpoje atšvęsti privačią šventę ar tiesiog su taure gėrimo ir draugų kompanija palošti biliardą“, – sako Z. Astikienė.
Meniu sudarė profesionalus šefas
Restorano „Food jazz“ meniu sudarė ir virtuvės darbuotojus apmokė šefas iš Vilniaus, kurio asmenybės dėl konkurencijos pašnekovė neatskleidė. Profesionalaus šefo sudarytame meniu puikuojasi elnienos kepsnys, šernienos guliašinė, tartaras iš žalios stirnienos, jūros gėrybės – nuo kepto šamo iki midijų padaže, tačiau bus ir kiaulienos šonkauliukų. „Kaipgi be jų“, – šypsosi restorano administratorė.
Tačiau tai tik pradžia – palaipsniui atsiras ir daugiau egzotiškų patiekalų: pradedant fazano baigiant kengūros kepsniu.
Lankytojų lauks ir įvairiausios salotos, desertai, kitaip patiekiami ledai, degintas sūrio pyragas ir daugybė kitų skanėstų. „Meniu orientuotas į sezoniškumą. Kadangi dabar vasara, pateiksime daugiau gaivių salotų, šviežių uogų. Mūsų virtuvė nenaudos jokių pusfabrikačių, jokių sultinių kubelių ir panašių dalykų – viską gaminsime patys“, – pasakoja Z. Astikienė.
Kava net vaikams
Restorane daug dėmesio bus skiriama kavai ir jos kokybei. Barmenes apmokė barista iš Vilniaus, kuris šios meistrystės sėmėsi Italijoje. „Turėsime net sertifikuotos kavos be kofeino, vaikiškos latė, kurios galima drąsiai ragauti nuo trejų metų. Vaikams labai svarbu dalyvauti suaugusiųjų kavos gėrimo rituale ir kartu mėgautis kava“, – neabejoja šio gėrimo sėkme restorano administratorė.
Kainos nesikandžioja
Be abejo, būsimus restorano svečius domina ir kainos. Pasak Z. Astikienės, jos rokiškėnų tikrai nenustebins. „Kainos vidutinės, jos rokiškėnams bus įkandamos. Pavyzdžiui, salotos kainuos nuo 6,50 iki 10 eurų, kepsniai – nuo 10 iki maždaug 17 eurų“, – orientacines kainas atskleidžia restorano administratorė.
Aptarnavimas
Restoranui labai svarbi aptarnavimo kokybė, todėl darbuotojų mokymui skiriama daug dėmesio ir laiko. „Virtuvėje dirbs šeši žmonės, tiek pat turėsime ir barmenų-padavėjų. Visi jie mokėsi iš savo srities profesionalų, jų mokymams daug dėmesio skirsime ir toliau“, – sako pašnekovė.
Kruopščiai apgalvotas ir muzikinis fonas. „Tuo irgi pasirūpino specialistai, todėl muzika bus puikios kokybės, lankytojai džiaugsis gera akustika. Planuojame rengti ir gyvos muzikos vakarus“, – planais dalinasi Z. Astikienė.
Apie restorano lygį iš tolo nekvepia (nei meniu, nei aptarnavimo atžvilgiu).
Prieš einant į šį restoraną, siūlau gerai pavalgyti, nes porcijos mažesnės už vaikiškas. Negana to, atnešė kepsnį su atšalusiom bulvėm. Nerekomenduoju
Taikos gatve link žiedo netoli savitarnos plovyklos.
Jei dar išduotumėte paslaptį, koks restorano adresas, būtinai apsilankytume.
Taikos g. 10
Iki kelintos dirbs ši girdykla? Vietoj mikro baro planuoju čia eiti
Čia reikėtų įdarbinti nuolatinį mikrobaro “apsauginį”.