R. Keliuotytės nuotr.

Vykusiai į aplinką integruotame ir žalumoje skendinčiame dviejų aukštų lauko terasomis apsuptame restorane pasitiko jo administratorė Zarina Astikienė. Pasak pašnekovės, šis restoranas atsirado iš svajonės, papildytos prabangia klasika, bet išsaugojusios namų šilumą ir jaukumą.

„Pasivadinome restoranu ir esame vienintelis restoranas Rokiškyje, todėl sieksime pateisinti tokį statusą. Orientuojamės į kokybę, bet ne į kiekybę, siūlysime išskirtinį meniu, kokio kitur Rokiškyje nerasite, saikingai prabangią, jaukią aplinką, nepriekaištingą aptarnavimą. Čia bus galima užsukti dienos pietų, pavakarieniauti žvakių šviesoje, atskiroje patalpoje atšvęsti privačią šventę ar tiesiog su taure gėrimo ir draugų kompanija palošti biliardą“, – sako Z. Astikienė.

Meniu sudarė profesionalus šefas

Restorano „Food jazz“ meniu sudarė ir virtuvės darbuotojus apmokė šefas iš Vilniaus, kurio asmenybės dėl konkurencijos pašnekovė neatskleidė. Profesionalaus šefo sudarytame meniu puikuojasi elnienos kepsnys, šernienos guliašinė, tartaras iš žalios stirnienos, jūros gėrybės – nuo kepto šamo iki midijų padaže, tačiau bus ir kiaulienos šonkauliukų. „Kaipgi be jų“, – šypsosi restorano administratorė.

Tačiau tai tik pradžia – palaipsniui atsiras ir daugiau egzotiškų patiekalų: pradedant fazano baigiant kengūros kepsniu.

Lankytojų lauks ir įvairiausios salotos, desertai, kitaip patiekiami ledai, degintas sūrio pyragas ir daugybė kitų skanėstų. „Meniu orientuotas į sezoniškumą. Kadangi dabar vasara, pateiksime daugiau gaivių salotų, šviežių uogų. Mūsų virtuvė nenaudos jokių pusfabrikačių, jokių sultinių kubelių ir panašių dalykų – viską gaminsime patys“, – pasakoja Z. Astikienė.

Kava net vaikams

Restorane daug dėmesio bus skiriama kavai ir jos kokybei. Barmenes apmokė barista iš Vilniaus, kuris šios meistrystės sėmėsi Italijoje. „Turėsime net sertifikuotos kavos be kofeino, vaikiškos latė, kurios galima drąsiai ragauti nuo trejų metų. Vaikams labai svarbu dalyvauti suaugusiųjų kavos gėrimo rituale ir kartu mėgautis kava“, – neabejoja šio gėrimo sėkme restorano administratorė.

Kainos nesikandžioja 

Be abejo, būsimus restorano svečius domina ir kainos. Pasak Z. Astikienės, jos rokiškėnų tikrai nenustebins. „Kainos vidutinės, jos rokiškėnams bus įkandamos. Pavyzdžiui, salotos kainuos nuo 6,50 iki 10 eurų, kepsniai – nuo 10 iki maždaug 17 eurų“, – orientacines kainas atskleidžia restorano administratorė.

Aptarnavimas

Restoranui labai svarbi aptarnavimo kokybė, todėl darbuotojų mokymui skiriama daug dėmesio ir laiko. „Virtuvėje dirbs šeši žmonės, tiek pat turėsime ir barmenų-padavėjų. Visi jie mokėsi iš savo srities profesionalų, jų mokymams daug dėmesio skirsime ir toliau“, – sako pašnekovė.

Kruopščiai apgalvotas ir muzikinis fonas. „Tuo irgi pasirūpino specialistai, todėl muzika bus puikios kokybės, lankytojai džiaugsis gera akustika. Planuojame rengti ir gyvos muzikos vakarus“, – planais dalinasi Z. Astikienė.

Subscribe
Informuoti apie
guest
7 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Lankytojas
Lankytojas
2022 14 birželio 20:34

Apie restorano lygį iš tolo nekvepia (nei meniu, nei aptarnavimo atžvilgiu).

Lankytojas
Lankytojas
2022 14 birželio 17:10

Prieš einant į šį restoraną, siūlau gerai pavalgyti, nes porcijos mažesnės už vaikiškas. Negana to, atnešė kepsnį su atšalusiom bulvėm. Nerekomenduoju

Nuoroda
2022 9 birželio 22:27

Taikos gatve link žiedo netoli savitarnos plovyklos.

Nida
Nida
2022 9 birželio 14:54

Jei dar išduotumėte paslaptį, koks restorano adresas, būtinai apsilankytume.

Lankytoja
Lankytoja
2022 16 birželio 14:16
Atsakinėti į  Nida

Taikos g. 10

Nevarguolis
Nevarguolis
2022 9 birželio 13:02

Iki kelintos dirbs ši girdykla? Vietoj mikro baro planuoju čia eiti

Obelis
Obelis
2022 9 birželio 18:32
Atsakinėti į  Nevarguolis

Čia reikėtų įdarbinti nuolatinį mikrobaro “apsauginį”.

Rekomenduojami video: