Facebook L Sadauskienės IĮ nuotr.

Šakotį ir kitus konditerinius gaminius čia ne pirmi metai pristato L. Sadauskienės individualioji įmonė. Vokietijoje, pasak verslininkės, ypač populiarūs šakočiai, juolab kad L. Sadauskienės įmonėje kepami šie gaminiai yra pelnę Lietuvos šimtmečio maisto produkto vardą.

Ypatingo dėmesio Lietuvos stende šiemet sulaukė įspūdingo dydžio, daugiau kaip 80 kg svorio, saldaus pieno varškės sūris. Jis irgi siejamas su Rokiškio vardu. Tiesa, šis sūris pagamintas ne pačiame Rokiškyje, o Rokiškio sūrio filiale Ukmergės pieninėje. Tokio dydžio produkto užteko pavaišinti maždaug tūkstantį žmonių – sūris buvo supjaustytas gabaliukais ir per kelias valandas išdalintas parodos lankytojams.
Lietuviškas varškės sūris yra vienas iš septynių Europos Komisijos pripažintų tradicinių ir išskirtinių Lietuvoje gaminamų produktų, nusipelniusių specialaus ženklinimo. Taigi parodos lankytojams teko neeilinė galimybė įvertinti šį išskirtinės kokybės produktą.

Lietuvai „Žaliojoje savaitėje“ šiemet atstovauja dvylika gamintojų. Parodos lankytojams jie pristato tautinio paveldo ir ekologiškus gaminius. Kadangi parodos „Žalioji savaitė“ organizatoriai neleido įsivežti kiaulienos iš šalių, kuriose kiaulės auginamos ūkiuose, patenkančiuose į afrikinio maro apsaugos zonas, Lietuvos stende mėsos gaminių, tradicinio lietuviško skilandžio šiemet nėra.

Be L. Sadauskienės įmonės gaminių, Lietuvos stende savo produkciją pristato  Radviliškių kaimo kepykla, mažoji bendrija „Medaus magija“, UAB „Sadera“, AB „Žemaitijos pienas“, AB „AUGA group“, šeimos įmonė „Šušvės midus“, UAB „Evija ir partneriai“, A. Udrienės individualioji įmonė. Taip pat ekspozicijoje demonstruojami tautodailininkių Ramutės Kraujalienės ir Danutės Tikužienės dirbiniai, o Lietuvą aplankyti kviečia Lietuvos kaimo turizmo asociacija.

sostinė

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie