E. Masteikis, I. Baltrūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Jei išvykstate ilgesniam laikui ir neturite šaltkrepšio, svarbu pasiimti tik gerai termiškai apdorotus produktus. Nepatartina vežtis pieno (nebent kaitinto labai aukštoje temperatūroje), grietinėlės, varškės, mišrainių, karštai rūkytos žuvies ar vištienos, tortų ir pyragaičių su kremu. Visus majonezu ar grietine gardintus patiekalus būtina laikyti šaldytuve iki pat valgymo, tad jeigu jo neturite, tokius valgius palikite namuose. Iš pieno produktų kiek ilgiau gali pastovėti kefyras, rūgpienis, jogurtas, sviestas ar margarinas, fermentinis ar lydytas sūris, tačiau atminkite, kad juos reikėtų suvartoti dar tą pačią dieną. Neblogas pasirinkimas – vytinta dešra, lašiniai, kietai virti kiaušiniai, kumpis ir daržovės bei vaisiai. Alkį gerai numalšina sūriai, tik jais nedera piktnaudžiauti, nes kamuos troškulys. Malonios rūgštelės suteiks obuolių pyragas.

Karštą dieną produktai genda kur kas sparčiau, tad verta pagalvoti, ką pasiimti, o ko – ne, tačiau visada patikimai nuteikia namuose gaminti užkandžiai.

Namuose  kepti kelionių valgiai

Kefyriniai keksiukai su kumpiu ir daržovėmis (10 vnt.)

Tešlai reikės: 2 kiaušinių, 225 g miltų, 125 ml kefyro, 80 ml aliejaus, 1 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio cukraus, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui: 200–250 g šviežių arba šaldytų daržovių (tinka bet kokios – cukinijos, brokolis, kalafioras, morkos, žirneliai, paprika; jei dėsite šviežias morkas, brokolį ar kalafiorą, juos supjaustę apvirkite kelias minutes pasūdytame vandenyje),  virto kumpio (pagal skonį).

Gaminimas. Kefyrą sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, pilkite aliejų, kefyrą, berkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tada dėkite supjaustytas daržoves ir kumpį. Padalinkite tešlą į silikonines formeles ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 25–30 min.

Daugiau – šeštadienio „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: