Angelo Frosio ne kartą yra užsiminęs, kad sūris jam padeda išlikti energingam ir žvaliam. R. Keliuotytės nuotr.

Kur slypi A. Frosio gyvybingumo paslaptis?

Nedidelė Ukmergės pieninės salė šį antradienį buvo sausakimša 9–12 klasių mokinių. Beveik pora valandų A. Frosio jiems pasakojo apie savo eksperimentus ir atradimus tyrinėjant ląsteles, bakterijas ir pieno mikroorganizmų poveikį vėžinėms ląstelėms.

Nuostabu ir neįprasta, bet paaugliai tas dvi valandas praleido ne paslapčia įnikę į virtualią erdvę, bet įdėmiai klausydamiesi A. Frosio pasakojimų. O pasibaigus paskaitai susidomėję pro mikroskopą žvelgė į paprasta akimi nematomus sūryje esančius pieno mikroorganizmus – „Rokiškio sūrio“ laboratorijose užaugintus mikrobų štamus (tos pačios rūšies mikroorganizmų skirtingų individų palikuonių grynąją kultūrą).

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Prie Dirdų

Rašyti komentarą

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie