Laimutės Sadauskienės įmonėje kepami šakočiai priskiriami tautiniam kulinariniam paveldui. Redakcijos archyvo nuotr.
bangenis

Tarptautinė maisto, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė“, šiemet skaičiuojanti 83 metus, tęsis visą šią savaitę ir baigsis sausio 28 d. Lietuvos žemės ūkio ministerijos įrengtoje ekspozicijoje mūsų šaliai atstovauja smulkieji gamintojai, pristatantys tautinio paveldo ir ekologiškus gaminius. Lankytojai čia gali paragauti tradicinio kaimiško alaus, naminės giros, juodos duonos, sveikuolių sausainių, ekologiškų mėsos gaminių, šimtalapių, medaus, midaus ir kitų gėrybių.
Stende taip pat eksponuojami Lietuvoje sukurti žalvariniai papuošalai, verbos, nėriniai, moliniai ąsočiai, lėlės tautiniais drabužiais ir kt.
Parodoje „Žalioji savaitė“ savo gaminius kasmet pristato apie 1 700 dalyvių iš keliasdešimt pasaulio valstybių, parodą aplanko beveik pusė milijono lankytojų, ją nušviečia daugybė žiniasklaidos atstovų bei profesionalių fotografų.

Rašyti komentarą

Komentarų nėra

avatar
  Subscribe  
Informuoti apie