blank
GR archyvo nuotr.

Kaip teigiama tarnybos pranešime žiniasklaidai, praėjusiais metais penki mėnesiai buvo vėsesni už daugiametį vidurkį, o septyni – šiltesni. Šiluma išsiskyrė rugpjūtis, kurio vidutinė mėnesio oro temperatūra buvo 20,4 °C ir tapo pačiu šilčiausiu rugpjūčio mėnesiu nuo 1951 m., kai pradėti visą šalį apimantys meteorologiniai stebėjimai.

2022 m. aukščiausia oro temperatūra buvo registruota rugpjūčio 28 d. Ventėje (Šilutės r.), kai oras įkaito iki 34,4 °C, o žemiausia gruodžio 10 d. Mažeikiuose ir gruodžio 15 d. Akmenėje, kai minimali oro temperatūra nukrito iki -21,3 °C.

Vidutinis metinis kritulių kiekis Lietuvoje buvo artimas daugiametei normai, per metus vidutiniškai iškrito 674 mm kritulių (vidutinis daugiametis vidurkis Lietuvoje yra 695 mm).

blank
Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Geros ar piktos valios pasireiškimai, stichinės nelaimės ir nekalti gamtos pokštai, pasaulio ir mūsų krašto politinio, ekonominio bei kultūrinio gyvenimo naujienos, naujų žvaigždžių atradimai ar įmintos mikropasaulio mįslės, sporto varžybos ir daug kitokių svarbių bei įdomių dalykų.
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: