blank
Seime. Irmanto Gelūno / 15min nuotr. Šaltinis: 15min.lt

Kaip informuoja Vidaus reikalų ministerija, ketvirtadienį naujos kadencijos Seimas priėmė 2017 m. valstybės biudžeto įstatymą, kuriame skiriamas didesnis finansavimas su viešojo saugumo užtikrinimu susijusioms sritims, taip pat šios srities pareigūnų atlyginimams.

“Džiugu, kad pagerės darbo sąlygos visų statutinių tarnybų vidurinės ir žemiausios grandies pareigūnams – tiems, kurių atlyginimai šiuo metu mažiausi. Jiems atsivers galimybės daugiau uždirbti, didės motyvacija, padidės jų finansinės galimybės ir šeimų biudžetas”, – sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Priimtu naujuoju biudžeto įstatymu visoms vidaus tarnybos sistemos statutinėms įstaigoms papildomai skirta 31 mln. eurų.

Vien įgyvendinant Vidaus tarnybos statuto nuostatas, susijusias su nauja, tiesiogiai su pareigūnų darbo rezultatais susieta darbo užmokesčio sistema, darbo laiko normomis, priedais už laipsnius ir kt., statutinėms įstaigoms 2017 m. papildomai skirti 23 mln. eurų.

Ministras E. Misiūnas akcentuoja, kad šį padidėjimą pajus visų su viešojo saugumo užtikrinimu susijusių įstaigų – policijos, priešgaisrinės apsaugos, valstybės sienos apsaugos, viešojo saugumo ir kitų tarnybų statutiniai pareigūnai.

“Bus siekiama, kad visų tarnybų pareigūnų pajamos būtų panašaus dydžio, nes visų pareigūnų darbą vertiname kaip vienodai atsakingą”, – sako ministras.

Ateinančių metų biudžete tai pat didesnis dėmesys ir finansavimas skirtas vienai iš prioritetinių sričių – valstybės sienos apsaugai. Investicijos į sienų apsaugos stiprinimą iš valstybės biudžeto lėšų padidės daugiau kaip 3,5 mln. eurų.

Ženklios lėšos valstybės sienos apsaugą stiprinantiems projektams 2017 m. bus skirtos ir iš Vidaus saugumo fondo – sienos stebėjimo įrangai iš minėto fondo numatyta skirti apie 12 mln. eurų.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus