Redakcijos archyvo nuotr.

Medelynas – per mažas

„Gimtajam…“ pasidomėjus šia situacija, paaiškėjo, kad dar prieš keletą metų Valstybinių miškų urėdija (VMU) Lietuvoje pradėjo valstybinių medelynų pertvarką, kuri vykdoma dviem etapais. Pirmasis baigėsi 2019 m., o į antrąjį etapą, vykstantį 2020–2023 m., pateko ir Rokiškio medelynas, įsikūręs Miegonių kaime.

Kaip „Gimtajam…“ komentavo VMU Rokiškio regioninio padalinio vadovas Kęstutis Skvarnavičius, medelynų naikinimo priežastys – grynai ekonominės. „Valstybinių miškų urėdija įsivertino, kiek medelynų Lietuvoje palikti ir į kuriuos investuoti, kad taptų šiuolaikiški, aprūpinti visa reikalinga technine baze. Investuoti nuspręsta tik į perspektyviausius, stipriausius, galinčius užauginti reikalingą sodinukų skaičių, o jų kasmet medelynas turėtų išrauti iki 3 milijonų. Tik toks medelynas būtų rentabilus“, – sako K. Skvarnavičius.

Išsamiau skaitykite  „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
5 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
krastietis
krastietis
2022 15 gruodžio 19:04

panasu,kad jaunimui virs 40m. patinka griauti-kaip sakydavo “lomatj ne strojitj”,arba “iskirsk visa giria ,ka nori daryk…”Kokie cia milijonai kirba galvelese,kai yra devizas -“augink” ,o is tikro vykdoma toliau- “griauk”

Wilt
Wilt
2022 9 gruodžio 14:23

Medelyna uzdaro. Tai reik tada ir visas seniunijas uzdaryti bei savivaldybei uzkalti langus. Nk vistiet kas rajonui svarbu nedaro. O valdzia dar kiek pinigu sutaupys. 🤣🤣🤣

dddddoo
dddddoo
2022 6 gruodžio 9:50

Ne viskas turi pelną nešti. Buvo normalus medelynas, bet kažkam excelyje pasirodė kad per mažas. Žmones į gatvę, mišką į privačias rankas?

Rokiškietis
Rokiškietis
2022 6 gruodžio 8:10

Kodėl Rokiškyje siekiama viską naikinti ir daryti kad žmonėms čia butu gyventi nepatogu.Panaikino bankus, uzdarineja mokyklas, gimdymo namus, dabar medelynas. Dabar žmonėms reikia visų šių paslaugų važinėti į kitus rajonus,mat valdžia nesirūpina rajono klestėjimu,nes lengviau kažką uždaryti, nei padaryti klestinčiu.

Seenis
Seenis
2022 5 gruodžio 20:04

Sugriati nesunku

Rekomenduojami video: