Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) kelerių metų gaisrų statistikos duomenimis, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, gaisruose žūva daugiausia žmonių, padaugėja ir kitų skaudžių nelaimių. Pernai per ilgąjį šv. Velykų savaitgalį Lietuvoje kilo 70 gaisrų, juose žuvo žmogus, dar vienas buvo traumuotas.

Ugnis – neatsiejama šv. Velykų dalis. Didįjį šeštadienį pagal tradiciją bažnyčioje šventinamas vanduo ir šventoriuje iš senų kryžių sukuriamas šventas laužas, kurio ugnis pašventinama. Žmonės pasiima laužo ugnelės ir nešasi namo, kad ja įžiebtų savo namų židinio ugnį. Tačiau neretai šventines nuotaikas aptemdo nelaimės dūmai.

Tam, kad artėjančio didžiojo Prisikėlimo šventė praeitų sklandžiai bei būtų išvengta aukų, PAGD specialistai prašo gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovoje, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų. Tuo pačiu primena: prieš išvykdami iš namų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos. Kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei nedelsiant kvieskite ugniagesius gelbėtojus bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

 

PAGD inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: