Tikėtina
Tikėtina

Rajono ugniagesiai gelbėtojai į gaisrus lekia vienu seniausių Lietuvoje – prieš 52-ejus metus pagamintu automobiliu. Savivaldybės priešgaisrinei tarnybai trūksta lėšų pareigūnų atlyginimams,  kvėpavimo bei skaitmeninio radijo ryšio aparatams, o rajono tarybos patvirtinta ugniagesių priemonių atnaujinimo programa taip ir liko popieriuje.             

Valstybės kontrolė atliko auditą, kurio metu vertino, ar šalies priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos 2010-2012 m. buvo tinkamai pasirengusios gesinti gaisrus. „Audito rezultatai parodė, kad Vidaus reikalų ministerija bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas neužtikrino, kad visos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos būtų tinkamai pasirengusios gesinti gaisrus, gelbėti žmones ir turtą”, – apibendrindama audito rezultatus sakė valstybės kontrolierė Giedrė Švedinė.

Priešgaisrinę saugą šalyje vykdo dvi institucijos: Valstybinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai (VPGT) iš šalies biudžeto kasmet atseikėjama apie 190 mln. Lt, o Savivaldybių priešgaisrinei tarnybai (SPT) – apie 50 mln. Lt. Audituojamu laikotarpiu beveik pusė gaisrų kilo miesteliuose ir kaimo vietovėse, kuriose gyvena trečdalis Lietuvos gyventojų, juose žuvo beveik dvigubai daugiau žmonių nei miestuose. Nors į gaisrus, kilusius miesteliuose ir kaimo vietovėse, dažniausiai pirmieji atvyksta savivaldybių ugniagesiai, tačiau jie neturi specialios aprangos bei kvėpavimo aparatų, todėl ne visada gali pradėti žmonių gelbėjimo darbus.

 

Daugiau – šeštadienio GR.

Dalia Zibolienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: