Praėjusio ketvirtadienio rytas: nors draudžiamųjų ženklų nebėra
Praėjusio ketvirtadienio rytas: nors draudžiamųjų ženklų nebėra

Panevėžio gatvės garažų teritorija įplieskė tikrą karą tarp rajono valdžios, policijos ir garažų savininkų. Jų bendrija „Klevas“, užsimojusi uždrausti gyventojams centrinį pravažiavimą, buvo pasiekusi pergalę, bet neilgam. Po gero pusmečio visi ženklai, draudžiantys važiuoti bei sustoti, pašalinti. Bet bendrijos atstovai vėl pakilo į karą ir kaitina aistras…

Atskira respublika…
Panevėžio gatvės garažų savininkai ne vienerius metus kaunasi dėl galimybės uždrausti pašaliečiams įvažiuoti į garažų teritoriją, kurią 1999 m. išsinuomojo iš savivaldybės 99 metams ir kasmet moka nuomos mokestį. Beveik 3 ha  žemės nuoma bendrijai  pernai atsėjo 4 tūkst. litų. 

Pastaraisiais metais bendrijos, beveik šimtmečiui gavusios teisę naudotis brangia miesto žeme, apetitas išaugo. Būta net savavališkų jos bandymų apsaugoti garažų pravažiavimą ir prieigas draudžiamaisiais ženklais. Tačiau supratę, kad be rajono valdžios ir policijos leidimo gyventojų mašinų išvaikyti nepavyks, „Klevo“ atstovai ėmė minti valdininkų kabinetų slenksčius. Šiems dėstė, kad į turgų automobiliais atvykę gyventojų išvažinėja vejas, užstato garažus, laužo asfalto dangą, kurią bendrijos nariai remontuoja asmeninėmis lėšomis. „Klevo“ atstovai dėstė, jog gyventojų mašinos „išmalė“ garažų asfaltuotą gatvę, kurią kooperatyvui tenka tvarkyti savo lėšomis. Prieš kelerius metus už asfalto dangos remontą esą kooperatyvas 7 tūkst. litų, pernai VĮ „Panevėžio regiono keliai“ už dangos remontą sumokėjo 15 tūkst. Lt. Bendrijos pirmininko pavaduotojas Vladas Černiauskas sakė, jog dangos remontui bendrijos nariai per kelerius metus sumokėjo apie 21 tūkst. Lt.  Šie pinigai – iš garažų savininkų surinktas kasmetinis mokestis. Per metus kiekvienas narys sumoka po  60 Lt.

Daugiau šeštadienio GR

Aldona MINKEVIČIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: