Įsigaliojus Europos Sąjungos direktyvoms
Įsigaliojus Europos Sąjungos direktyvoms

Paskutiniosiomis vasaros dienomis dalis rokiškėnų skubėjo apsipirkti ne tik artėjantiems mokslo metams, bet ir įsigyti prekyboje dar esančių didelę siurbimo galią turinčių dulkių siurblių. Mat vykdydami Europos Sąjungos direktyvas, Lietuvoje buitine technika prekiaujantys centrai įsipareigojo išparduoti ir ateityje į apyvartą nebeleisti dulkių siurblių, kurių galingumas daugiau nei 1600 vatų. Ir toks reikalavimas – tik pradžia…

Direktyva paskatino siurblių pirkimą
Rugpjūčio 31-oji buvo paskutinė diena, kai Lietuvos prekybos centrai, prekiaujantys buitiniais prietaisais, iš gamintojų galėjo atsivežti galingus dulkių siurblius. Nuo rugsėjo 1 d. Europos Sąjungos valstybių įmonėms uždrausta gaminti, o prekybininkams – importuoti 1600 vatų galingumą viršijančius dulkių siurblius. O nuo 2017 m. dulkių siurblių galingumas bus mažinamas dar labiau – turės neviršyti 900 vatų.
Atsižvelgdami į tai, vartotojai suskubo paskutiniosiomis dienomis įsigyti galingų dulkių siurblių.
„Topo centro“ ir „Euronics“ prekybos centrų viešųjų ryšių atstovė Lina Mažeikienė sakė, kad visų dulkių siurblių pardavimai išaugo 2,5 karto, palyginti su praėjusių metų rugpjūčio mėnesio pardavimais. Analizuodama paskutinės rugpjūčio mėnesio savaitės pardavimus pašnekovė pastebėjo, kad dulkių siurblių, kurių galia didesnė nei 1600 vatų, pardavimai šios įmonės prekybos centruose ūgtelėjo beveik tris kartus, palyginti su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu. Pasak L. Mažeikienės, suskubę pirkti galingus siurblius pirkėjai netiesiogiai parodė, kaip jie vertina šią Europos Sąjungos šalių nutartį.

Daugiau šeštadienio GR

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: