Sudaužytus automobilius remontuojantis Jonas Dambrauskas individualią veiklą vykdo beveik dešimtmetį.
Sudaužytus automobilius remontuojantis Jonas Dambrauskas individualią veiklą vykdo beveik dešimtmetį.

Darbo netekusiems asmenims Darbo birža (DB) stengiasi padėti ne tik ieškodama potencialaus darbdavio, bet ir skatindama kurti verslą ar dirbti įsigijus verslo liudijimą. Tačiau susivilioję šiuo pasiūlymu, turi nuodugniai „ištyrinėti” visus už ir prieš, nes ilgesnį laiką su verslo liudijimais dirbantys asmenys ne visada lieka patenkinti rezultatu…

DB Rokiškio skyriaus vedėjo pavaduotojos Algirdos Žemaitienės teigimu, DB, remiama Europos sąjungos,  keletą metų vykdo programą, kurios tikslas – padėti jauniems žmonėms įkurti savo verslą. „Kartu su keletu organizacijų, mes rengiame mokymus žmonėms, norintiems įgyti naują specialybę. Dažniausiai šia iniciatyva noriai pasinaudoja asmenys, kurie jau ilgą laiką yra registruoti biržoje, tačiau negali gauti darbo pagal turimą specialybę. Taip pat programa subsidijuoja ir verslo liudijimo įsigijimą. Rokiškio rajone 2013 metais tokia galimybe pasinaudojo 112 asmenų. Prioritetine veikla vis dar išlieka statybų darbai, toliau – paslaugos: kirpėjos, kosmetologės, vadybininkai ir t.t.” – sako pašnekovė.

A. Žemaitienė pasidžiaugė, kad prie iniciatyvos remti jaunus verslininkus prisijungia vis daugiau organizacijų: „Kaip tik dabar vartau  „Verslo priežiūros naujienų” leidinį. Jame rašoma, kad su verslo liudijimais dirbantys asmenys pirmaisiais metai nebus baudžiami už nusižengimus. Pirmieji metai tampa mokomieji, kai įvairios kontroliuojančios institucijos, pastebėjusios netikslumus už juos nebaus, o konsultuos kaip dirbti, kad viso to būtų išvengta.”

Išsamiau – ketvirtadienio GR.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: