Rokiškio sūrio komanda (treneris Paulius Varnas). Organizatorių archyvo nuotr.
Rokiškio sūrio komanda (treneris Paulius Varnas). Organizatorių archyvo nuotr.

Tęsiasi  ketvirtosios Rokiškio atvirųjų salės tinklinio pirmenybių kovos. Sausio 30 d. Juozo Tubelio progimnazijos salėje pirmenybių pirmąjį etapą užbaigė “Jūžintų”, “Seno Grafo” bei “Rokiškio sūrio” komandų trejetukas. Jūžintiškiai, praradę net du komandos lyderius, buvo priversti išbandyti rezervinę sudėtį, su kuria sieks pergalių ir grupės etape, o “grafai” vis ieškojo savojo žaidimo. “Rokiškio sūrio” komanda šįkart buvo ne skylėta: didele taškų persvara, gynyba dusino varžovus.

Pirmose varžybose susitiko “Rokiškio sūrio” ir “Jūžintų” komandos. Pergalingą sausainuką iškepė Rokiškio komanda savo varžovus įveikusi rezultatu 2:0 (25:9; 25:16). Rokiškėnai norėjo įrodyti, jog esama vieta grupėje, neįrodo jų realaus pajėgumo, tad buvo kaip reikiant užsivedę – nuo pradžių disciplinuotai gynėsi ir apdovanojo varžovus ne vienu bloku. Nors jūžintiškiai žaidė blankiai, jų gretose ryškėjo nauji lyderiai – Vaidas Žyla ir Osvaldas Vladarskis. Galbūt kitame etape “Jūžintai” panaudos juos dar naudingiau ir nukeliaus iki pirmenybių atkrintamųjų varžybų.

Antrosios varžybos vyko tarp “Seno Grafo” ir “Jūžintų” komandų. Apšilę Jūžintų tinklininkai pirmajame sete buvo itin arti pergalės, o pabaigoje pirmavo rezultatu 23:19. Tačiau lemtingos jų pačių klaidos paduodant bei sėkmingas priešininkų žaidimas pergalę sete padovanojo grafams (24:26). Antrąjį setą nepalyginamai lengviau laimėję “Seno Grafo” tinklininkai, šventė pergalę 2:0 (26:24, 25:18).

Pirmąjį etapą užbaigė mačas tarp “Rokiškio sūrio” ir “Seno Grafo” komandų. Jį rezultatu 2:0 (25:18; 25:17) laimėjo sūrininkai. Jie netikėtai lengvai sutriuškino savo varžovus, prasiversdami ir be savo apgulties bokšto Simo Paliūnio. Vietoj jo varžovus galingais smūgiais baudė Gytis Valaika. Kad ir kaip gerai žaidė “Sūrio” tinklininkai, komandos kapitonui Simui neatrodė viskas taip idealiai, ir jis ne kartą drausmino komandos draugus dėl viengubo bloko statymo priešininkų komandos lyderiams.


Apžvalgą parengė Romas Laužadis

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: