„Boružiukų teatriukas“ netradiciniu vaidinimu prikaustė žiūrovus.
„Boružiukų teatriukas“ netradiciniu vaidinimu prikaustė žiūrovus.

Rokiškio lopšelio-darželio „Pumpurėlis“ auklėtiniai ruošiasi nustebinti Panevėžio publiką: „Boružiukų“ grupės vaikai, auklėjami Jolantos Blažienės, pateko į respublikinį Lietuvos lėlių teatrų konkurso „Molinuko teatras“ turą.

Lopšelio-darželio „Pumpurėlis“ direktorė Zita Matuzonienė prisiminė ganėtinai keistai iškovotą pirmąją vietą: „Viskas prasidėjo visai ramiai. Dar kovo pradžioje buvo paskelbtas konkursas, kuriame galėjo dalyvauti ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo įstaigos. Pateikėme paraišką. Mus informavo, jog tiksli informacija bus pateikta laikui bėgant, todėl ramiai laukėm kvietimo. Tiesą pasakius, net pamiršom… Vieną dieną mums paskambino iš Lietuvos liaudies kultūros centro ir pasakė, kad mes buvome vieninteliai rajone, pateikę paraišką, todėl be konkurencijos patekome į kitą turą, tad esame kviečiami atvykti į Anykščius.“
Anot direktorės, gavus tokį kvietimą, baimintasi, kad spektaklis žiūrovams nepatiks. „Man buvo labai keista, kad niekas nenorėjo dalyvauti, o tuo pačiu metu ir baisoka – o kas, jei mūsų mažųjų spektaklis niekam nepatiks? Juk jo niekas nematė, niekas neišrinko kaip geriausio… Tačiau vaikai labai norėjo vaidinti, entuziastingai mokėsi žodžius, repetavo, todėl nusprendėm išbandyti savo laimę apskričių ture“, – pasakojo Z. Matuzonienė.
Direktorė džiaugėsi, kad neatsisakė kvietimo, nes auklėtojos J. Blažienės kurtas spektaklis „Vilkas ir ožiukai“ sulaukė garsių aplodismentų.

Daugiau – šeštadienio GR.

Miglė Katinauskienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: