Rokiškėnai R.Vadlugaitė (iš dešinės)
Rokiškėnai R.Vadlugaitė (iš dešinės)

Piligriminė kelionė į nedidelį Šiaurės rytų Prancūzijos Taizės kaimą, įsikūrusį be galo gražioje Burgundijos kalnų vietoje, Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios jauniesiems choristams paliko neišdildomą įspūdį, o tyloje praleistas laikas suteikė naujų išgyvenimų. 

 

Margumynas
Trys dienos ant ratų – pakeliui stabtelėjus Leipcige (Vokietija), Ciūriche (Šveicarija) ir Dižone (Prancūzija), – ir keliautojai pasiekė tikslą. Ne vieno piligrimo išgirtas Taizės kaimelis, anot Julijos,  mažytis ir be galo jaukus. Visus sužavėjo gražūs nedideli plokščių akmenų namukai, siauros gatvelės, ryškios piliarožės bei nuostabus kraštovaizdis: didingos kalvos, vynuogių ir saulėgrąžų laukai. Ne tik kerintys gamtos peizažai į Taizės kaimelį traukia tūkstančius pasaulio žmonių. Tai viena garsiausių piligrimystės vietų Europoje. Šiemet joje apsilankė ir grupė mūsų rajono piligrimų: Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios jaunimo choro nariai Laurita Kasparavičiūtė, Elena Sungailaitė, Rūta Vadlugaitė, Deividas Turkevičius, Julija Kalačiovaitė ir Jurga Kalačiovienė.
 „Nuostabu, kad tokiame nedideliame kaimelyje vienu metu sutelpa tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio. Toks žmonių margumynas!“ – stebėjosi Julija.

Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”

Dalia ZIBOLIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: