Diskusija savivaldybėje apie jaunimo problemas kartu su rajono mero patarėju Tadu Barausku.
Diskusija savivaldybėje apie jaunimo problemas kartu su rajono mero patarėju Tadu Barausku.

Šią savaitę Rokiškyje vyko tarptautinis jaunimo mainų projektas „Brave Enough to be Entrepreneur“ („Pakankamai drąsus būti versliu“). Jį organizavo Rokiškio jaunimo centras. Projektas finansuotas „Erasmus+“ programos lėšomis.

Neformalios jaunimo savanorių grupės nariai, padedami  projektų vadovės Joanos Jazdauskaitės ir Rokiškio jaunimo centro, birželio 25-liepos 4 d. Rokiškyje įgyvendino verslumo projektą. Jo dalyviai iš Lietuvos, Estijos, Turkijos, Rumunijos ir Ispanijos – kiekvienos šalies po šešis jaunuolius, naudodami neformaliojo mokymosi metodus, gilino savo žinias bei įgūdžius, susijusius su verslumu ir kūrybiškumu, mokėsi dirbti komandoje, diskutavo apie jaunimo problemas, nedarbą, lyčių lygybę darbo rinkoje, pasyvumą, galimybių trūkumą.

„Projekto dalyviai, išsiaiškinę problemas, su kokiomis susiduria ir Rokiškio, ir kitų šalių jaunimas, kūrė verslo planus, kuriuos būtų galima įgyvendinti mūsų mieste. Didžiausio palaikymo sulaukė jaunimo kavinės ir jaunimo atviros erdvės planas, skirtas sveikai bei turiningai praleisti laisvalaikį“, – sakė J. Jazdauskaitė.

Jaunimo mainų dalyviai mokėsi ir įvairių amatų. Romantiškiausi projekto dalyviai iš Ispanijos – Jorge, Rumunijos – Rares ir Estijos – Rauno nusprendė pradžiuginti „Gimtojo Rokiškio“ redakciją rankų darbo gėlėmis.

„Jaunimo mainų dalyviai žada ir toliau stebinti rokiškėnus savo spontaniškumu ir ateityje planuoja čia įsteigti jaunimo erdvę“, – sakė J. Jazdauskaitė, neformalios jaunimo savanorių grupės vadovė.

Projekte dalyvavo 15-25 metų jaunimas. „Pasirinkome tokį dalyvių amžių tam, kad projekte atsispindėtų įvairių jaunimo amžiaus grupių poreikiai ir problemos“, – teigė pašnekovė.

Rokiškio jaunimo centro archyvo nuotr.

Reda Milaknienė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: