Gausi rajono medžioklių kariuomenė jau blizgina šautuvus vilkų medžioklės startui, prasidėsiančiam spalio 15 d. Miško sanitaru vadinamo žvėries medžioklės sezono atidarymui  Aplinkos ministerija paruošė dovaną – ministras patvirtino vilkų apsaugos planą.

Dėl vilkų sumedžiojimo limito pernai buvo kilusios aršios kovos, pasiekusios net teismus ir suvėlinusios medžioklės sezoną pradžią. Todėl prieš šį sezoną prie vilkų apsaugos ir populiacijos reguliavimo dokumento dirbo Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų, mokslininkų, gamtos apsaugos asociacijos „Baltijos vilkas”, medžiotojų ir ūkininkų organizacijų deleguoti atstovai.

Naujasis planas, tikimasi, užkirs kelią spekuliacijoms apie vilkų padėtį mūsų šalyje, ginčams, kiek vilkų galima leisti sumedžioti. Plane numatytos ir konkrečios jų apsaugos, gausos reguliavimo priemonės ir sąlygos bei kada jas galima taikyti.

Patvirtintas Vilko apsaugos planas, kaip ir galiojęs anksčiau, numato ne tik šios rūšies gyvūnų medžioklę bei apskaitą, bet ir vilkų padarytų nuostolių gyventojams kompensavimą, įvertintos vilkų populiacijai kylančios grėsmės ir numatyta, kaip jų išvengti ar sumažinti.

Išsamiau – ketvirtadienio GR.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: