2011 m. vasario mėn. Utenos kolegijos bendrabutyje rokiškėną Vitalijų P. nužudė kartu su juo gyvenęs Guramas Džikia. Nuo egzekucijos praėjo daugiau nei treji metai, o bylos nagrinėjimo maratonas tęsiasi: teismų nutartis apskundžia ir teisiamasis, ir nukentėjusieji. Nužudyto vaikino mama sako pavargusi nuo nuolatinio  streso ir viliasi, jog spalio 7 d. vyksiantis posėdis bus paskutinis. Po jo moteris norėtų vienintelio dalyko – pamiršti teismų salėse girdėtus žodžius, šmeižusius jos mirusį sūnų…

Už žiaurų nusikaltimą Panevėžio apygardos teismas 2012 m. spalio 25 d. nuteisė 21-erių G. Džikią 16-os metų laisvės atėmimo bausme ir priteisė mirusio vaikino tėvams sumokėti po 150 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti. Žudikas nebuvo linkęs susitaikyti su tokia bausme, tad jo advokatas teismo nutartį apskundė Aukštesnės instancijos teismui ir prašė sumažinti bausmę.  

Apeliacine tvarka nužudymo bylą išnagrinėję Aukštesnės instancijos teismo teisėjai iš dalies patenkino G. Džikios prašymą ir sušvelnino nuosprendį: jaunuolis kalėjime turėjo praleisti 13 metų, o neturtinės žalos suma nužudytojo tėvams sumažinta iki 100 tūkst. Lt kiekvienam.

Tačiau Vitalijaus P. tėvai nesusitaikė su jų sūnaus žudikui skirta bausme ir Apeliacinės instancijos teismui pateikė kasacinį skundą.

„Žudikui buvo sumažinti ne tik įkalinimo metai, bet ir privaloma mums atlyginti neturtinė žala. Su tokiu sprendimu mes nesutikome, todėl Aukščiausiajam Teismui pateikėme kasacinį skundą. Vilties, kad skundas bus priimtas, daug nebuvo, bet teismas jį priėmė. Nutartį apskundėme tik dėl sutrumpinto įkalinimo laiko. Pinigai vaiko mums nesugrąžins. Bet mes norime griežčiausios bausmės jį iš mūsų atėmusiam žudikui. Visada teismuose prašėme jam griežčiausios bausmės – kalėjimo iki gyvos galvos. Deja, mums paaiškino, kad bausmių vidurkiai už tokius nusikaltimus visose bylose yra mažesni. Tikiuosi, jog skundą nagrinėjanti tikrai griežta tiesėjų kolegija bent jau paliks galioti Panevėžio apygardos teismo nutartį”, – susijaudinusi kalbėjo nužudyto vaikino mama.

Išsamiau – šeštadienio GR.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: