Vaikus dailės moko dailininkai Arūnas Augutis
Vaikus dailės moko dailininkai Arūnas Augutis

Dailės mokykla švenčia 30-ąjį gimtadienį. Ta proga penktadienį numatytas renginys Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos salėje (15 val.) ir šventė Rokiškio dvare (16.30 val.), kur dailininkus sveikins ir buvę mokiniai, ir kolegos, ir valdžios atstovai. Šioje mokykloje karjerą pradėjo ne vienas menininkas, be kurio šiandien neįsivaizduojamas miesto kūrybinis gyvenimas.

 

Pradžia – piešimo kabinete

Apie 1980-uosius visoje Lietuvoje prie vaikų muzikos mokyklų buvo pradėti steigti dailės skyriai, kuriuose vaikai buvo mokomi pagal dailės mokyklų programas. Tokio skyriaus iniciatoriumi prieš trisdešimt metų Rokiškyje tapo Vaikų muzikos mokyklos direktorius Stasys Davidas.

Pradžioje dvi dailės mokytojos – Skaistė Vaičienė ir Birutė Dudėnienė, o kartu ir pirmoji dailės skyriaus klasė glaudėsi dabartinės Juozo Tūbelio progimnazijos piešimo kabinete. 1985-aisiais dailės mokytoju bei Dailės skyriaus vadovu tapo Arūnas Augutis. Netrukus jo kolega tapo dailės mokytojas Edmundas Petrovas. Taip keturios pagal Dailės mokyklos programą dirbančios klasės tapo mokyklos pradžia.

Daugiau ketvirtadienio GR

Reda MILAKNIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: