Naujoji  Vytauto Gasiūno knyga.
Naujoji Vytauto Gasiūno knyga.

Rokiškėnas Vytautas Gasiūnas, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys, šviesuolis, savo lėšomis išleido knygą „Gyvenimo mozaika“. Tai jau dešimtoji literato knyga.

Medžiagą kaupė ilgai
Knygą V. Gasiūnas rašė dvejus metus. „O medžiagą jai kaupiau visą gyvenimą. Tik ji netiko ankstesnių  knygų idėjoms, o dabar – gyvenimo mozaika, todėl tinka“, – sakė autorius. Jis planavo išleisti 500 egzempliorių, tačiau sužinojęs, kiek tai kainuos, neslėpė apsigalvojęs ir išleidęs 150 egz. Juos, aišku, dovanos giminėms ir draugams. Jei kas nori įsigyti, gali kreiptis asmeniškai į autorių arba paskaityti knygelę Rokiškio Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose.
Kada  šviesuolis  žada sustoti? Ar dar turi minčių, kurias sudės į naujas knygas? „Ponas Dievas žino“, – sakė pašnekovas ir priminė, kad dabar jam reikia šalia savo namų  baigti kurti istorijos ir meno parką. Šis didžiulis darbas taip pat kainuoja nemažai.
Ir knygoms leisti, ir skulptūroms užsakyti V. Gasiūnas susitaupo iš pensijos ir niekada niekam nesiskundžia. „Vieniems neužtenka ir 10 tūkstančių per mėnesį, o kiti ir iš 400 litų išgyvena“, – svarstė naujos knygelės autorius.

Daugiau šeštadienio GR

Reda MILAKNIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: