Rugsėjo 5 d. sostinės Gedimino prospekte šurmuliuos respublikinis renginys „Derlius 2014″. Šventėje bus galima susipažinti su visais šalies regionais ir jų išradingiausiais žmonėmis. Mūsų rajono kiemelio „vinimi” bus jaunieji ūkininkai.

 

Rajono jaunieji ūkininkai pakvies įsigyti įvairiausių daržovių ir vaisių. Savo darbus bei sumanumą pristatys ir mūsų krašto ūkininkai bei tautodailininkai. Rokiškėnų kiemelyje šventės svečius pasitiks keramikos ir medžio drožybos meistrai, demonstruosiantys amato subtilybes, bus galima įsigyti autentiškų audinių (šventinių juostų ir lininių rankšluosčių) bei keramikos dirbinių.

Rokiškėnai rengiasi pristatyti ne tik kaimišką duoną, džiovintus sūrius, medų, naminę girą, bet ir kanapių bei sėmenų aliejus, kurie pasižymi ypatingomis gydomosiomis savybėmis.

Renginys prasidės 11 val. šv. Mišiomis  Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje, po jų – iškilminga eisena su Lietuvos kariuomenės orkestru iki scenos Lukiškių aikštėje, 12 val. – renginio atidarymas, sveikinimai, kiemelių lankymas, koncertai. Bus į ką pasižiūrėti, kuo pasivaišinti ir kur pasilinksminti: vyks „Sraigių lenktynės”, bulvinio varžybos ir kitokios atrakcijos. O Žemės ūkio rūmuose bus galima sužinoti visas ūkininkavimo paslaptis ir naujoves.

Svečius linksmins, amatus demonstruos bei kulinariniu paveldu džiugins 14 rajonų savivaldybių, tarp jų – ir Rokiškio. Renginio metu bus pagerbti ir apdovanoti geriausią ir gausiausią derlių užauginę ūkininkai.

GR inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: