Rokiškio vaikai šoka visose rajono mokyklose, trijose neformalaus ugdymo įstaigose ir aštuoniuose būreliuose. Balandžio 29-oji – jų „profesinė” šventė: nuo 1982 m. minima Tarptautinė šokio diena.

Rokiškio rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Grochauskienė kuruoja miesto ir rajono šokių kolektyvus bei jų veiklą. Moteris ir pati daugelį metų dirbo šokių mokytoja.

L. Grochauskienė tikina, kad šokis – nuostabus dalykas, ir tiki jo gydomąja galia: „Lietuvoje šokiai „išaugo” iš pagonybės laikų, kai mūsų protėviai, garbindami dievus, eidavo aplink laužą. Laikui bėgant šokiai vieniems tapo malonumu, pramoga, kitiems – puiki priemonė išreikšti emocijas, pademonstruoti kūno plastiką ir lankstumą. O faktą, jog šokis išlaisvina ir sielą, ir mintis, patvirtina visame pasaulyje populiarėjanti šokio terapija. Šokdamas žmogus negali galvoti apie problemas, nes mintys krypsta į muziką, judėjimą pagal ritmą… Pamiršę rūpesčius žmonės atsipalaiduoja, jie nebejaučia streso, nebebūna įsitempę.”

Anot L. Grochauskienės, mieste ir rajone šokio mokoma vienuolikoje būrelių. „Choreografijos pamokos vyksta kiekvienoje mokykloje. Rajone veikia trys neformalaus ugdymo įstaigos: Rokiškio choreografijos mokykla, šokių studijos Juodupėje ir Kamajuose. Mano nuomone, vienuolika būrelių yra nemažai. Tai rodo, kad ir vaikai, ir suaugusieji nori šokti. Žinoma, jei specialistų mokyklose būtų daugiau, ir šokėjų atsirastų dar daugiau”, – spėjo pašnekovė.

L. Grochauskienės minčiai pritarė ir Choreografijos mokyklos direktorius Arūnas Skardžius: „Mūsų mokytojoms tenka apie 100, gal net daugiau vaikų. Maždaug prieš dešimt metų „išgyvenom” šokių bumą: rugsėjį į mokyklą priimdavome ir po 80 naujų mokinukų. Vėliau viskas aprimo, o ir patys nusprendėme, kad tokie krūviai mokytojams yra per dideli. Dabar naujiems mokslo metams priimame apie 40 mokinukų.”

Išsamiau – ketvirtadienio GR.

Miglė KATINAUSKIENĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: